• DOLAR 32.523
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2480.163
  • ...
Bahçesinde organik sebze yetiştiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş merkeze bağlı Konukbekler (Anzar) köyünde memur olan M. Emin Tarhan, ailesine organik sebze yedirmek için evinin bahçesini kullanarak, hormonsuz sebze yetiştirdiği ve bundan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Mayıs ayının ortalarında diktiği sebze fidelerinden yüksek bir verim beklediğini söyleyen Tarhan, okuldan artan zamanını bahçe işleriyle geçirdiğini belirtti.

Diktiği sebze fideleriyle ilgili bilgi veren Tarhan, “Mayıs ayının ortalarında sebze fidelerini diktik. Yaklaşık iki aydır fidelerin bakımını yapıyorum. Doğal hayvan gübresi kullanıyorum. Çünkü tamamen hormondan uzak doğal sebzeler yetiştirmek istiyorum. Haftada bir defa sulama yapıyorum. Havaların sıcak olması nedeniyle sulama çok önemli fideler susuz kaldığı zaman verim düşer. İki hafta daha sulama yapıp gerekli bakımları yaptıktan sonra ilk hasadı yapacağız. Allah’ın izniyle sebze fidelerinden iyi bir hasat bekliyoruz. Tek isteğim aileme hormonsuz, doğal sebzeler yedirebilmek.” dedi.

İhtiyacından fazla olan sebzeyi köydeki muhtaç ailelere dağıtacağını dile getiren Tarhan, bunun diğer sebzeden daha güzel olduğunu ifade etti. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir