• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Zindanlardaki paralel yapı mağdurlarının haklarını iade edin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli gerçekleşen darbe girişimini protesto gösterileri Batman`da 11`inci gününde devam ediyor. HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi, Peygamber Sevdalıları Platformu ve çok sayıda STK`nın destek verdiği gösterilere halkın desteği sürüyor.

Valilik önünde toplanan binlerce kişi açtıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla sabah saatlerine kadar tepkileri dile getiriyor.

“Artık sumen altında gizli kalan bir şey kalmadı”

Konuşma yapmak üzere platforma çıkan Kur`an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, geçtiğimiz gün katıldığı özel bir televizyon kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş`un, paralel yapı tarafından mağdur edilmiş mahkûmlara iade-i itibar verileceği sözünü hatırlatarak, hükümet yetkililerine seslendi.

Ömürlerini zindanlarda tüketen paralel yapı mağdurlarına bir an önce iade-i itibarlarının verilmesi gerektiğini belirten Altun, şöyle konuştu: “Bizlerin buradan Cumhurbaşkanına, Başbakana, Adalet Bakanına bir sitem ve isteğimiz olacaktır. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bir açıklama yaptı ve dedi ki, ‘Bu FETÖ terör örgütünün mağdurları olan bütün mahkûmlara itibarlarını iade edeceğiz.` Evet, ne duruyorsunuz, artık görülmeyen bir şey kalmadı. Artık sümen altında gizli kalan bir şey kalmadı. Şu zalimlerin hışmına uğramış zindandaki Yusufların itibarlarını, haklarını iade edin.”

HÜDA PAR Genel Merkez İstişare Kurulu Üyesi Beşir Şimşek ise darbe girişiminin 11`inci günü olmasına rağmen halkın meydanları terk etmemesinin takdire şayan olduğunu söyledi. Şimşek, “Hınca hınç dolan bu meydanlar hepimizin uzun süredir yaşamak istediği bir fotoğraftır. Bu meydanda tıpkı Kur`an-ın ifadesiyle, ‘Mü`minler kardeştir` fotoğrafını görüyoruz. Rabbim bizleri hep bu şekilde omuz omuza beraberce hareket etmeyi, kardeşlik duyguları içerisinde bir arada tek kuvvet olmayı bilere her zaman yaşatsın. Bu birlikteliğinizden dostlar seviniyor, düşman ise kininden geberiyor.” dedi.

“Bu zamana kadar başımıza gelen musibetler yüreklerimizin birlikte atmayışındandı.” diyen Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar yaşadığımız musibetler hep Müslümanların bir arada olmayışındandı. Kur`an-ın ifadesiyle, ‘Hep beraber Allah`ın ipine gerçek manada sarılmayışımızdandı.` İnşallah dersimizi çıkardık. İzzetin yeri Allah katıdır. İzzet Allah`ın dinindedir, Peygambere uymaktadır.”

“İzzet İslam`da, Kur`an`da ve İslami kardeşliktedir”

15 Temmuz`da Amerika`ya dayanarak, İsrail`den güç alarak bir darbe yapılmak istendiğine vurgu yapan Şimşek, “İzzetin Amerika`da, İsrail`in yanında olduğunu düşünüyorlar ve bir halka zillet hayatını yaşatmak istiyorlardı. Ama ne oldu, zelil oldular. Oysa Allah`a itaat etmiş olsalardı, bu zilleti yaşamayacaklardı. Müslüman`ım dediği halde, izzeti, özgürlüğü, gücü, kuvveti küfrün kapısında arayanlara ders olsun. Rusya`da, İsrail`de, Avrupa`da izzeti arayanlara ders olsun ki, belki onlarda böyle bir yanlıştan vazgeçerler. İzzetin İslam`da, Kur`an`da olduğunu, İslami kardeşlikte olduğunu anlasınlar.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)














 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir