• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Biz çocuklarımıza acı dolu darbe hikâyeleri anlatmak istemiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe girişimin yapıldığı 15 Temmuz'dan bu yana her akşam Tarsus Kaymakamlığının önünde bir araya gelerek darbe karşıtı nöbet tutan birçok aile, çocuklarıyla birlikte sabaha kadar meydandan ayrılmıyor.

Darbeyi hiçbir şekilde kabul etmediğini belirten Ahmet Yüksel,  "Dedelerimiz, babalarımız darbelerden çok çektiler. Hayatları boyunca o zulüm dolu yılları unutamadılar. Bizler de böyle acı dolu bir anıyı yaşamamak için şimdi meydanlarda darbeye karşıyız. Çocuklarımızla bu meydanları terk etmeyeceğiz. Bizler çocuklarımız için, onların geleceği için meydanlardayız. Daha önceki darbelerde büyüklerimizin yaptığını yapmayacağız. Sokakları terk etmeyeceğiz." dedi

Yaklaşık bir haftadan bu yana her gece kaymakamlık binası önünde darbe karşıtı nöbete çocukları ve komşularıyla birlikte geldiğini söyleyen Figen Demirci, "Bizim çocukluğumuz ve gençliğimiz hep büyüklerimizden eski yıllarda yaşanan darbelerdeki acı anıları dinlemekle geçti. Biz çocuklarımıza böyle acı dolu hikâyeler anlatmamak için meydanlardayız. Kararlıyız, çocuklarımıza anlatacağımız bir darbe hikâyesi kesinlikle olmayacak. Her akşam buraya kızım ve komşularımla birlikte gelip nöbete katılıyoruz." diye konuştu.  (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir