• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Çiftçiler mısırdan yüksek verim bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkeze bağlı Yeniköy (Sêgirkan) köyündeki çiftçiler, Mart ayından beri ekimini yaptıkları ve büyük geçim kaynaklarından olan mısırdan yüksek bir verim beklediklerini belirttiler.

Sera ürünleri ve sebze ekiminin yanı sıra mısır ekimini de yapan çiftçiler, tek umutlarının aylardır uğraştıkları mısırın fiyatların iyi olması olduğunu ifade ettiler.

Çiftçilerden Emin Balin, Mart ayından beri ekimini yaptığı mısır hakkında bilgi verdi. Balin, "Mart ayının başından beri mısır ekimi yapmışız. Bu güne kadar ilgileniyoruz. Gübre ve gerekli bakımını yapmışız. Haftada bir sulamasını yapıyoruz. Sulama aksatılırsa verim azalır. Bu yüzden sulamayı hiç aksatmıyoruz. Yaklaşık iki haftaya kadar sulamaya devam edeceğiz. Mısır ekimi yaptığımız zaman havalar güzel olduğundan mısırlarımız çok iyidir. Mısırlardan yüksek bir verim bekliyoruz. 6-7 ay uğraşıp, birçok masraf yapıyoruz. Tek umudumuz fiyatların iyi olmasıdır." dedi.

Mısır hasadının 2 ay içerisinden yapılacağını ifade eden Balin, son olarak şunları söyledi: "Mısır sulaması bittikten sonra yaklaşık bir ay kurumasını bekleyeceğiz. Kuruduğunda nem oranını test edeceğiz. Nem oranı tamamsa müşteriler tarlaya gelip kamyon ve biçerlerini getirip hasada başlanılacak. Mısır hasadında müşteriler çoktur." (M.Sait Çelik - İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir