• DOLAR 32.525
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2428.403
  • ...
Darbe soruşturması kapsamında gözaltılar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye geneli devam eden darbe girişimi soruşturması kapsamında birçok kamu kurumunda açığa almalar ve gözaltılar artarak devam ediyor.

Bu kapsamda Rize'de devam eden soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığınca aktif, pasif ve emekli emniyet mensuplarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Rize'de 5 polis yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığında görevli bir uzman çavuşun da askeri lojmanda gözaltına alındığı öğrenildi.

Rize

Rize'de, 15 Temmuz'dan bu yana sürdürülen soruşturma çerçevesinde 44 polis ile 1 uzman çavuş gözaltına alındı, 2 hâkim ve bir savcı tutuklandı, bir hâkim ise denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

Diyarbakır`da bin 9 kişi görevinden uzaklaştırıldı

Diyarbakır Valiliği başlatılan soruşturma kapsamında yasa dışı yapılarla bağlantıları olduğu değerlendirilen ve görevinden uzaklaştırılan kamu kurumu ve personel sayısı listesini şu şekilde açıklandı:

Emniyet Müdürlüğü 382, Milli Eğitim Müdürlüğü 288,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 97, Adli Personel 69, Dicle Üniversitesi 56, Askeri Personel 41, TRT Diyarbakır Müdürlüğü 19,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 10, Vergi Dairesi Başkanlığı 8, İl Müftülüğü 7, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü 6, Telekom Bölge Müdürlüğü 4,Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 3, Mülki İdare Amiri 2, Vergi Denetim Kurulu 2, Diğer kurumlardan 15, olmak üzere toplamda bin 9 kişi görevinden uzaklaştırıldı öğrenildi. Görevden uzaklaştırılan personel hakkında gerekli yasal işlemlerin sürdürüleceği belirtildi.

Ayrıca, Diyarbakır`ın Çınar ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli 3 öğretmenin daha görevden alınması ile açığa alınan öğretmen sayısı 14'e yükseldi.

Siirt

Siirt Emniyet Müdürlüğü ise soruşturmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “15 Temmuz günü FTÖ/PDY Terör Örgütünün Darbe Girişimi ile ilgili olarak ilimizde devam eden soruşturma kapsamında ilimiz merkez ve ilçelerinde biri Şube Müdürü biri Başkomiser, 7`si Komiser, 12`si Komiser Yardımcısı ve 57`si polis memuru olmak üzere toplam 78 emniyet müdürlüğü personeli dün gece saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplam Emniyet Personeli sayısı 116 oldu. 25 firari şüphelinin aranmasına devam ediliyor.” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir