• DOLAR 32.326
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2308.095
  • ...
70'lik nineden darbecilere karşı birlik çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimine karşı protesto gösterileri Diyarbakır’da devam ediyor. Kayapınar ilçesindeki Orman Park’ta düzenlenen gösterilere 7’den 70’e her yaştan katılımın olduğu gözlemlenirken halk, darbecilere lanet yağdırdı.

Darbe karşıtı gösteride yapılan konuşmalarda ABD destekli darbe girişiminin başarılı olması halinde farklı manzaralar ile karşılaşılacağına dikkat çekildi.

Darbecilerin her şeyi hesaba kattığı ama halkın direnişinin hesaba katmadıklarının vurgulandığı konuşmalarda, “Bu teröristler her şeyin hesabını yapmışlardı ama Allah’ın hesabını unutmuşlardı. Milletin imanını ve inancını hesaba katmamışlardı. Ey dünyanın egemen güçleri ve emperyalistler siz değil bütün dünya bir araya gelseniz bu milleti asla durduramayacaksınız. Onların tuzakları milletimizin feraseti ile çökertilmiştir.” denildi.

Kentteki gösterilerin en renkli siması ise 74 yaşındaki Saliha Nine oldu. İlerlemiş yaşına ve yürümekte zorlanmasına rağmen darbe girişiminin  ilk gününden beri meydanları terk etmediğini söyleyen Saliha Nine, herkesi darbecilere karşı birlik olmaya davet etti.

“7 düvele sesleniyorum, akıllarını başlarına toplasınlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci bir çağrısına kadar meydanları terk etmeyeceklerini söyleyen Saliha Nine şöyle konuştu: “Ben dava için buradayım.  Bu gece ile beraber 11 gecedir buradayım. Saat 17.00’dan 05.00’a kadar buradayım. Bu dava senin benim değil, bu dava hepimizin davasıdır. Kürd’ün Türk’ün Zaza’nın, Laz’ın Çerkez’in davası değil. Başkomutan  gidin diyene kadar biz buradayız. Buradan 7 düvele sesleniyorum, akıllarını başlarına toplasınlar. Biz Çanakkale’de şehit verdik. Birinci Cihan Harbi’nde, şehit verdik.  Biz bıkmadık ve ölene kadar dik duracağız. Müslümanlar ancak boynunu Allah’a eğerler.”

“Allah’ın dini için buradayız”

Hakkın yanında olduklarını göstermek için meydanlarda olduğunu dile getiren Mustafa Kara ise, “Bizim derdimiz demokrasi değildir. Bizim derdimiz Peygamberin derdidir. Burada toplananların çoğu da Allah için buradadır. Demokrasi ile bizim işimiz yok, Allah’ın dini için buradayız.” şeklinde konuştu.

Demokrasi için değil Allah için meydanlarda olduğuna vurgu yapan Süleyman Çaçan da şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle hiç kimsenin şahsi ideolojisi için burada değiliz. Biz Çanakkale ruhunu göstermek için buradayız. Hiç kimsenin şahsi ideolojisi için burada değiliz.”

İmana karşı kimsenin mücadele edemeyeceğini ifade eden Mehmet Halit Azizoğlu ise meydanları bırakmayacaklarını ifade ederek, darbecilerin kendi kazdıkları tuzağa düştüğünü belirtti.

Darbelere karşı olduğu için meydanlarda olduğunu söyleyen Muhsin Daş da, “Darbeler halkın düşünce ve inancına karşı yapılmaktadır. Darbelere karşı insan haklarını savunmak için buradayım.” diye konuştu.

Omuzuna aldığı seccadesi ile meydana gelen Ahmet Ordu da her hangi bir menfaat için meydanlarda olmadığını söyleyerek, darbeye karşı olduğunu dile getirdi.

Siraç Uçak ise darbelerin katliamını lanetleyerek, meydanları boş bırakmayacaklarını belirtti. (M. Hüseyin Temel, Hüseyin Genel- İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir