• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...
"Özgür ve tarafsız basın hepimizin güvencesidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği ve Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ortak bir basın açıklama düzenleyerek “Özgür ve tarafsız basın hepimizin güvencesidir” diyerek 24 Temmuz Dünya Gazeteciler Gününün hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği binasında yapılan açıklamada, basının 15 Temmuz Cuma gecesinde ABD destekli darbe girişiminden sonra tüm gücüyle halkın özgür olma hakkını savunduğunu dile getirilerek, basının daima halkın yanında saf tutacağı belirtildi.

Basın açıklamasını okuyan Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, basın sektöründe yaşanan sorunların çözülerek daha özgür ortamlarda yayın yapılması gerektiğini ifade etti.

Polat, “Darbe girişimine halkımızın şanlı direnişiyle birlikte tüm gücüyle karşı duran medya kuruluşlarımız, halkın özgür haber alma hakkını sonuna kadar savunmuş, darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermemiştir. Demokrasiye sahip çıkarak darbelere kararlılıkla karşı duran Türk medyası, Türkiye`nin aydınlık ve güçlü geleceği için halkımızın yanında saf tutmaya devam edecektir.” dedi.

Darbe girişiminden bu yana tüm gücüyle çalışan medyanın önünün açılması gerektiğini belirten Polat,“Sektörümüzde yaşanan sorunlar çözülerek daha özgür ortamda haber yayını yapılması sağlanmalıdır.” diyerek söyle devam etti: “Bilindiği gibi sansür, gazetecilerin 24 Temmuz 1908 tarihinde gerçekleştirdiği onurlu direniş sonucu kalkmış, ancak aradan geçen süreçte yapılan çeşitli yasal düzenleme ve baskılarla yeniden gündeme gelmişti.”

“Basın özgürlüğünü gerçek anlamda sağlama günüdür”

Medyaya yönelik yapılan baskıların sona erdirilip, basın özgürlüğünün sağlanması gerektiğini sözlerine ekleyen Polat, “Özellikle 1980 darbesi ve sonrasında yaşanan dönemde düşüncelerini yazdıkları, röportaj yaptıkları gerekçesiyle meslektaşlarımız hakkında davalar açılmış, gazeteciler tutuklanmış, medyaya ve basın mensuplarına yönelik baskılar artmıştı.Şimdi bu süreci sona erdirme ve basın özgürlüğünü gerçek anlamda sağlama günüdür.” ifadelerini kullandı.

“Özgür ve tarafsız basın hepimizin güvencesidir”

Basının sorunlarına çözüm bulunması adına geniş katılımlı çalıştayların yapılması gerektiğini söyleyen Polat, “Darbe girişiminin yaşandığı ve terörün çirkin yüzünü sık sık gösterdi.Bu hassas dönemde, zaman geçirilmeden basının sorunlarını çözümleyen düzenlemelerin yapılmasıdır.Ülkemiz, basın/medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Özgürlüklerden çalışma koşullarına, mesleki düzenleme zorunluluğuna kadar bir dizi yenilik, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile belirlenmeli ve uygulamaya konulmalıdır.”

Son olarak 24 Temmuz Dünya Gazeteciler Gününü kutlayan Polat, şöyle konuştu: “Türkiye, halkıyla, medyasıyla, tüm kurum ve kuruluşlarıyla, iç-dış darbe tehditlere karşı tek yürektir.”(Ramazan Casuk-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir