• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Tarsus'ta PDY lideri Gülen'in maketi yakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet Meydan'ında saat 17:30'da Tarsus Kent Konseyi tarafından düzenlenen basın açıklamasına, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Tarsus Belediye Bakanı Şevket Can, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer, oda ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, "TSK içinde yuvalanmış, FETÖ'cü çeteciler ve darbeciler  tarafından devletimize hükümetimize, demokrasimize ve millet iradesine bir kalkışma ve darbe teşebbüsünde bulunulmuştur. Ancak bu kaosun emrine uymayan TSK'nın şerefli mensupları,  Emniyet teşkilatımızın kahraman polisleri ve millet iradesine boyunduruk vurmak isteyenlere karşı vakur duruşu ve sağduyusuyla asla teslim olmamış, yüce Türk Milletinin duruşuyla bu darbe püskürtülmüştür."dedi.

Yapılan bu darbe girişimini lanetlediğini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise, "TBMM başta olmak üzere, bazı kurum ve kuruluşlarımız, emniyet binalarımız, istihbarata merkezlerimiz, milletimiz tarafından kendilerine emanet edilen uçak ve tanlarla vurulmuş, Genelkurmay karargahı işgal edilmek istenmiştir. Darbecilere engel olmak isteyen emniyet güçlerimize, silahsız vatandaşlarımıza ateş açılmış ve 248 vatandaşımız şehit edilmiştir."ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından,  üzerine de "Hain FETÖ" yazılı maket ateşe verilerek yakılırken, bir Kıbrıs Gazisi de yere düşen maketin başını ayaklarıyla ezdi.

Toplanan kalabalık daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir