• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
Yasak kısmen kaldırıldı, tahribat ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Nusaybin ilçesinde PKK`lilerce açılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 14 Mart`ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı saat: 14.00 itibarıyla kısmi olarak kaldırılmasıyla çatışmaların ilçeye verdiği tahribat da ortaya çıkmış oldu.

Abdulkadir Paşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Zeynel Abidin Mahallesi ve Kışla mahallelerinde yaşanan çatışmalar nedeniyle yaklaşık 3 bin bina tamamen yıkıldı, geriye kalanlar ise ağır hasarlı…

Sokağa çıkma yasağı öncesinde evlerini terk etmek zorunda kalan halk, ev ve işyerlerinin son halini görmek için ilçeye dönüş yaptı, ancak gördükleri manzara karşısında adeta şok yaşadı. Hemen hemen her yerde kurşun ve şarapnel parçası izlerini görmenin mümkün olduğu ilçede halk zararının karşılanmasını istiyor.

Bu arada ilçe merkezinde bulunan Kaçakçılar Pasajın onlarca işyerinde hasarın meydana geldiği görüldü. İşyeri sahibi Zeynel Ayhan, “Nusaybin`deki yasak 135 gün sonra kaldırıldı. Şuan bulunduğumuz yer ilçe merkezinin tam ortasıdır. İşyerlerimizdeki tahribatı kendi gözleriniz görüyorsunuz. Pasajı darmadağın etmişler, ardından 1 Dolar bırakmışlar. Bu 1 Dalar bırakmaları manidardır. Bütün darbecilerin üstünden 1 Dolar çıktı. Hem tahribat vermeleri hem de 1 dolar bırakmalarını anlamış değiliz. Birde yazılar yazılmış. Kısacası sözün bittiği yerdeyiz.” dedi. 

Sokağa çıkma yasağı, sadece Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi, Çatalözü, İpekyolu ve Barış mahallesinde saat: 14.00`te kaldırıldı. Ancak bu mahallerde de 30 gün süreyle 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı devam edecek.

Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde ise sokağa çıkma yasağı ikinci bir emre kadar devam edecek. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)




















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir