• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
`90`lı yıllarda birçok Müslüman`a kumpas kurdular`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz`dan bu yana Gaziantepli on binlerce vatandaş darbe karşıtı gösterilen yapıldığı meydanını boş bırakmayarak, darbe girişimine tepki göstermeye devam ediyor.

Gaziantep`te düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde halka hitap eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Paralel Yapı`nın 40 yıldan bu yana Türkiye`deki bütün kurumlara bir virüs gibi sızdığını belirtti.

Paralel yapının 1990`lı yıllarda birçok Müslüman`ı kumpas ve sahte delillerle zindana attığını belirten Erat, bu yapının özellikle Güneydoğu`da binlerce Müslüman`ın zindana attığını ve bu şekilde PKK`nin önünü açtığını söyledi.

Konuşmasına 15 Temmuz`dan bu yana halkın meydanlara çıkmasını hazmedemeyenlere tepki göstererek başlayan Erat, “Diyordular ki, ‘Müslümanlar korkaktır. Meydana çıkamazlar. Hiçbir şey yapamazlar.` Ey! Ahmaklar. Siz Müslümanları tanımamışsınız. Sizler bu halkı tanımıyorsunuz. Bu halkın dedesi Şahinbey, Fransızlara karşı Gaziantep`in girişinde durdu. Dedi ki, ‘Benim cesedim tepelenmeden Antep`e giremezsiniz.`”dedi.

Paralel yapının 1990`lı yıllarda birçok Müslüman`ı kumpas ve sahte delillerle zindana attığını belirten Erat, şunları kaydetti:

“Bu kirli şebeke 40 yıldır bu ülkenin bütün kurumlarına virüs gibi yayılmış ve her yerine sızmış. Dergisindeki isim gibi ‘Sızıntı` gibi her yere sızmış. Bunlar 90`lı yıllarda birçok Müslüman`a kumpas kurdular. Güneydoğu`da özellikle binlerce Müslüman`ın zindana attılar. Kumpaslarla ve sahte delillerle Müslümanları zindanlara doldurdular. PKK`nin önünü açtılar. PKK`yi bunlar büyüttü. İşbirliği yaptılar. Müslümanlar ortadan kalkınca meydan PKK`ye kaldı. Bunlar böyle hain bir yapıdır. Bu Müslümanları yargılayanlar, yakalayanlar, sahte delillerle ve düzmece ifadelerle zindanlara atanlar bunlar.  PKK gibi bir örgütün önünü açtılar. Bugün maalesef Güneydoğu`da on binlerce ateist genç yetişti.”

Halka meydanları terk etmeme çağrısında da bulunan Erat, ‘Gevşemeyin, üzülmeyin çünkü Allah (c.c) bizimle. Meydanları terk etmeyeceğiz. Birileri ellerini ovuşturarak pusuda bekliyor olabilir. O yüzden meydanları terk etmeyeceğiz. Meydanlardan ayrılmayacağız.”diyerek konuşmasını noktaladı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir