• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kapatılan okulların tabelaları sökülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında paralel yapıyla bağlantılı olduğu belirtilen ve kapatma kararı alınan Özel Bursa İpekşehir Temel Lisesi ve Özel Bursa Temel Lisesi’nin tabelaları sökülerek indirildi.

Darbe girişiminin ardından uygulamaya konulan OHAL’de yayımlanan kanun hükmünde kararname kapsamında Türkiye genelinde paralel yapı ile bağlantısı tespit edilen bin 43 özel öğretim kurumu kapatıldı. Yürütülen operasyonlar kapsamında ‘Fethullah Gülen’ okulları listesinde yer alan Osmangazi ilçesi sınırları içerisindeki Özel Bursa İpekşehir Temel Lisesi ile Özel Bursa Temel Lisesi de Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mühürlendi.

Kapatılan iki okulun tabelaları Osmangazi Belediye ekipleri tarafından gece saat 24.00’de sökülerek indirildi. Sökülen tabelaların yerine ise Türkiye bayrakları asıldı.

İlk olarak Hacılar Mahallesi Konakardı Sokakta bulunan eski Tan Dershanesi olarak bilinen binada faaliyet gösteren Özel Bursa İpekşehir Temel Lisesine giden belediye ekipleri, okulun tabelasını sökerek indirdi. Ardından Haşim İşcan Caddesi Medical Park Hastanesi yanında bulunan Özel Bursa İpekşehir Temel Lisesine gelen ekiplere, Fomara Meydanı’nda nöbet için toplanan halk da tezahüratlarla destek verdi. Halk, Fethullah Gülen aleyhine sloganlar attı. (Zeki Aras –İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir