• DOLAR 32.584
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2426.381
  • ...
Gaziantep'te 'Anı Defteri Platformu' kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de 15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD destekli darbe girişimine karşı tepki gösterileri aralıksız bir şekilde devam ediyor. Darbe karşıtı gösterilerin yapıldığı meydana kurulan ‘Anı Defteri Platformu’ndaki deftere vatandaşlar darbe girişimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktarıyor.

Darbe karşıtı Gaziantepliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilecek olan anı defterine, darbe girişimine karşı tepkilerini yazıya dökerek, meydanlardan ayrılamayacaklarını belirttiler.

Şahinbey Belediyesi tarafından oluşturulan platformdaki anı defterine 7’den 70’ kadar herkes darbe girişimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazıyor.

Anı defterine duygu ve düşüncelerini yazan Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, “Allah’a hamdolsun milletimiz bütün meydanlarda olduğu gibi burada da bir destan yazıyor. Millet olarak çok büyük bir sınav veriyoruz. Allah bu milletten razı olsun. Fakat şunu büyük bir gururla söylüyoruz ki, bu sınavda bütün belediyelerimizde çok büyük bir hizmetin içerisindeler. Allah onlardan razı olsun.” dedi.

“Söz milletin hâkimiyet Allah’ındır”

Anı defterine duygu ve düşüncelerini yazan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise şunları ifade etti:

“15 Temmuz akşamı aşağılık FETÖ’ye mensup asker kıyafeti giymiş teröristler tarafından, millet iradesine karşı bir darbe teşebbüsü oldu. Bu darbe teşebbüsüne karşı milletimiz, Başkomutanımız Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara koştu. Bu meydanları bir okçular tepesi gibi, burada nöbet tutmanın mukaddes olduğunu, kutsiyetli olduğunu kabul ederek nöbetimiz devam ediyor. Milletin iradesine karşı yapılan haince saldırı karşısında milletimiz ‘Söz Milletin Hâkimiyet Allah’ındır’ diyerek, kendi iradesine sahip çıktı. ‘Ben sadece 4-5 yılda oy vererek kenara çekilecek biri değilim. Benim irademe karşı yapılacak, tüm müdahalelere karşı, gereğini yapmak için sahadayım, alandayım nöbetteyim’ dedi. Rabim okçular tepesinde nöbet tutup orayı terk etmeyen sahabelere verdiği sevabı inşallah bu kardeşlerime de versin.”

“İnşallah bu birlikten doğan kuvvet sürekli olur”

Katıldığı darbe karşıtı nöbeti sırasında anı defterine görüşlerini yazan Halil Fatih Fincan isimli Gaziantepli de, “Buradaki herkes siyasi görüşü her ne olursa olsun, darbeye karşı olduğu için burada. Bu süreçte sonuna kadar iktidarımızın, vatanımızın, milletimizin yanındayız.” dedi.

Mehmet Furkan Polat ise “Paralel yapının okulundan mezun oldum. Orada mecburiyetten okumak zorunda kaldım. Ama ben her zaman safımı belli ederek hükümetimizin yanında durdum.” şeklinde konuşurken, Şevki Özkaya de yaşanan sürecin milli iradeye karşı yapılmış bir darbe girişimi olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızın meydanları boş bırakmamasından dolayı gururluyuz. Demek ki millette vatan ve millet sevgisi ölmemiş, artmış. İnşallah bu birlikten doğan kuvvet sürekli olur.” diye konuştu.

Halkın duygu ve düşüncelerini yazdığı anı defterinin meydanlardaki gösterilerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletileceği belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir