• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlara telefonla seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya ve Antalya`da FETO/PDY`nin  darbe girişimini protesto etmek amacıyla şehir meydanlarını dolduran vatandaşlara canlı telefon bağlantısıyla seslendi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nden, Sakarya Demokrasi Meydanı'nı doldurarak darbeye karşı ‘demokrasi nöbeti` tutan Sakaryalılara canlı telefon bağlantısı ile hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'da FETÖ`nün askerî kılığa bürünmüş teröristlerinin silahlı darbe teşebbüsünün, milletin tavrı ve meydanları dolduruşuyla akamete uğratıldığını ve püskürtüldüğünü söyledi.

“Rezil oldular”

Halkın, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" dediğini ve bunu ispatladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Örgüt, milletin evini, milletin meclisini bombardımana tabi tutmak suretiyle adeta yerle bir etmenin gayreti içerisinde olmuştur. Fakat başaramadılar. Başaramadıkları gibi de rezil oldular. Silahlı kuvvetlerimizin bölücü, Fetullahçı terör örgütünün karşısında direnen o dürüst, haysiyetli askerleriyle, bunun yanında polis teşkilatımızın onurlu haysiyetli kahraman evladıyla ve milletimizin işbirliği ile hamdolsun bunlar 12 saat gibi bir süre içerisinde adeta inlerine geri döndüler. Bir diğer taraftan da şu anda görüldüğü gibi gerek yargı, gerek polis teşkilatımız bunları toplamaya başladı.”

Türk Silahlı Kuvvetleri, bakanlıklar ve çeşitli devlet kurumlarında yürütülen operasyonlar neticesinde an itibarıyla darbe girişimi ile ilgili olarak gözaltına alınanların sayısının 11 bin 160'a, tutukluların 4 bin 704'e ulaştığını, bunların içinde 167 polis 2 bin 878 asker, bin 552 hâkim ve savcı, 14 mülki amir ile 93 sivilin olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu mücadeleyi yürüten yargı mensuplarına, polislere, askere ve millete teşekkür etti.

“Olağanüstü Hâl Yasası'yla ülkemizde normalleşme süreci hızlanacak”

İkinci bir talimata kadar meydanların terkedilmemesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü bu meydanlar bizim. Olağanüstü Hâl Yasası, bu meydanlara toplanışınızın önünü açıyor. Hatırlayın eskiden olağanüstü hâl ilan edildiği zaman herkes marketlere, bakkallara koşar, oradan lazım olan tüm ihtiyacını alır, stoklardı. Ama şimdi böyle bir şey söz konusu değil. Tam aksine millet şu anda meydanlara koşuyor. Bu olağanüstü hâl yasasıyla inşallah ülkemizde normalleşme süreci hızlanacağı gibi çıkaracağımız kanunlarla da devletimizin yargının daha ideal bir şekilde işlemesinin önü açılacaktır. Sizlerden isteğim şudur. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde, FETO/PDY`nin  darbe girişimini protesto edenlerle birlikte olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu da telefonla aradı. Bakan Çavuşoğlu'nun telefonundan meydandakilere seslenen Erdoğan, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminin püskürtülmesiyle ülkenin 81 vilayetinde vatandaşların her gece sokaklarda demokrasi nöbeti tuttuğunu söyledi.

“Olağanüstü hâl, demokrasiye sahip çıkma adımı”

Darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah`tan rahmet, yaralananlara acil şifa dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlerin ve gazilerin duruşunun, halkın vatanı vatan yapma ve milletin dirlik ve birliğini ispat etme yolunda çok büyük bir aşama olduğunu dile getirdi.

Konuşmasında ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet` vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, olağanüstü hâl uygulaması ile attıkları yeni adımın demokrasiye sahip çıkma adımı olduğunu kaydetti ve sözlerini şöyle tamamladı:

“Eskiden olağanüstü hâl ilan edildiği zaman vatandaş marketleri boşaltır ve evlerinde stok yapardı. Evlerine kaçardı. Ama şimdi tam aksi, vatandaşımız evlerinde değil, meydanlarda. Bu çok anlamlıdır. Çıkaracağımız Kanun Hükmünde Kararnamelerle birlikte bu süreci çok daha güçlü bir şekilde ilerletecek ve demokrasimizi çok daha güçlü bir hâle getireceğiz. Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum."   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir