• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
"Zülüm edenler yakında nasıl inkılapla devrileceklerini göreceklerdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli gerçekleşen 15 Temmuz’daki darbe girişimin ardından başlayan darbe karşıtı gösteriler artarak devam ediyor. Bingöl Solhan İlçesinde, meydanlara inen vatandaşlar tepkilerine devam ederek, darbecileri lanetledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Meydanları terk etmeyin’ çağrısı olmak üzere yapılan çağrılara uyan darbe karşıtı halk, cuntacılara lanet yağdırmaya devam ediyor. Solhan'da askeri darbeye karşı bir araya gelen siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının üye ve gönüllüleri, meydanlarda darbe girişimine sert tepki gösteriyor.

Solhan’da yapılan gösteride  basın bildirisi okuyan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Bizleri; “Birlik, beraberlik ve kardeşlik için bu meydanlarda bir araya getirip omuz omuza durmamızı sağlayan Allah’a hamd olsun15 Temmuz gecesi başlayan darbe girişimine karşı yapılan çağrılar üzerine, rahatını bırakıp meydanlara akan ve burada milli İradeye destek için bir arada bulunan 7’den 70’e herkese ve her kesime selam olsun. Hepinize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

 “Ellerine verilmiş olan silahları devlete ve millete yöneltmişlerdir”

Ne yazık ki 15 Temmuz akşamı bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Yıldız, “Siyasi partilerimiz, Sivil Toplum Kuruluşları, kamu kurumlarımız bu darbe girişimine asaletle, cesaretle ve onurla direnmiş ve başarılı olmalarına izin vermemiştir. Darbeciler, ihanet şebekeleri, hainler ve ABD uşakları birçok resmi görevlilerin ve sivillerin şehit edilmesine ve yaralanmasına sebebiyet vermiş, birçok kamu binasına zarar verilmiştir. Millet meclisine bomba atılmış. Ellerine verilmiş olan silahları devlete ve millete yöneltmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

 Yıldız, konuşmasının sonunda şunları söyledi:  

“Yüce rabbimiz Şuara süresinde mealen şöyle buyurmaktadır: ‘Zülüm edenler yakında nasıl inkılapla devrileceklerini göreceklerdir’   Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve halkın iradesine karşı yapılmış olan darbe girişimini, şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu haince girişimi önleyen güvenlik güçlerimize, kendisini cesaretle kalkan yapan kahraman vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.  Bu uğurda mücadele ederken hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İstikbal ve İstiklalimize sahip çıkmak üzere burada bulunan Siyasi Parti Teşkilatlarına, Sivil Toplum Kuruluşları’na, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza, siz değerli Solhanlı hemşerilerimize, hanım efendiler, bey efendiler ve genç kardeşlerimize özellikle teşekkür ediyor, hepinizi Allah’ın selamı ile selamlıyor ve sizleri Allah’a emanet ediyorum.” (Nihat Kanat-İLKHA)      













Bu haberler de ilginizi çekebilir