• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Suriyeli aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'de rejim tarafından yapılan bombardıman sonucu sakat kalan Hasan Muhammed, yaşları küçük 13 çocuğuyla derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Bir kolunun tutmadığını belirten Suriyeli Hasan Muhammed, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Hasan Muhammed “Ben çocuklarımla Halep’te yaşıyordum. İşim gücüm iyiydi. Savaşın başlaması ile bütün düzen alt üst oldu. Bombardıman esnasında ben ağır yaralandım. Şu anda bir kolum tutmuyor ve vücudumun birçok yerinde şarapnel parçalarının izleri var. Ben çalışamadığımdan pazarda çekirdek satarak geçinmeye çalışıyorum. Fakat kazancım ekmek parasına yetmiyor.” dedi.

Kampta yaşadığı sıkıntılara da değinen Hasan Muhammed, "Ben Viranşehir gelmeden önce kampta yaşıyordum. Fakat çocuklarımın çok olması ve hepsinin küçük yaşta olması nedeni ile büyük sıkıntılar yaşıyorduk. En sonunda ilçeye gelerek burada gördüğünüz harabe evde yaşam mücadelesi veriyoruz. Bu eve aylık 210 TL kira ödüyorum. Çocuklarımı giydirecek ve yedirecek param olmadığı gibi diğer yaşam malzemelerden de yoksunuz. Allah dışında hiçbir sığınağımız yok.” diye konuştu.

Mağdur Suriyeli aile hayırseverlerden yardım bekliyor. (Sabri Acet-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir