• DOLAR 32.458
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2439.947
  • ...
`Binlerce Müslüman Paralel Yapı tarafından cezaevine atıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan darbe karşıtı protestolar sürerken HÜDA PAR il Başkanlığı da tüm üye ve gönüllüleriyle gösterilere destek veriyor.

Kültür Parkı Demokrasi Meydanı`nda toplanan on binlerce halka hitap eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Paralel Yapı`nın Türkiye`de kirli yapılarla birlikte iş birliği yaparak Müslümanları zindana attığını ve katlettiğini belirtti.

Konuşmasına halkı selamlayarak başlayan Erat, Paralel Yapı`nın katil bir yapı olduğunu söyledi. Darbe girişimini ‘tiyatro` olarak niteleyenlere tepi gösteren Erat, “Bu kadar insan hayatını kaybetmiş, bu kadar can ortadan kaldırılmış ve bu kadar yakma ve yıkım var, buna da tiyatro diyorlar. Bu yapı çok kirli bir yapıdır. Katil bir yapıdır. Bunlar bu devletin her kurumuna ve her yerine yerleşmiş alçak ve şereften yoksun bir yapıdır. Bu yapı kirli yapılarla birlikte iş birliği yaparak ülkemizi bölmekten tutun, binlerce Müslüman`ı zindana attılar. Katlettiler, yok ettiler ve öldürdüler. Bu kirli yapıya rabbim fırsat vermedi. Rabbim fırsat vermesin.” dedi.

“Bunlar sırtını ABD`ye ve İsrail`e dayadılar”

Paralel Yapı`nın sırtını ABD ve İsrail`e dayadığını belirten Erat, “O kirli yapı, FETÖ veya Paralel, ismi her ne ise. Bu kirli yapı sırtını kime dayadı biliyor musunuz? Bunlar sırtını ABD`ye ve İsrail`e dayadılar. Fakat benim halkım sırtını Allah`a (c.c) dayadı. Bu darbe girişiminin arkasında ABD ve İsrail var. Yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Bu alçaklar bizim dostumuz olamaz. Bu zalimler bizim dostumuz olamaz. Bizim dostumuz Allah (c.c) ve Müslümanlardır. Allah`a (c.c) hamd olsun bu insanların kalbinde İslam var. Türkiye`nin bütün meydanlarında sadece tekbir sesleri geliyor. Salavatlar geliyor.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar sabah namazına kadar nöbet tutuyor

Öte yandan, Gaziantep`te darbe girişimine tepkiler sürüyor. Demokrasi Meydanı`ndaki gösterilere aileleri ile birlikte katılan bazı vatandaşlar sabah namazına kadar nöbet tutuyor. Gaziantepli anneler de kundaktaki bebekleriyle meydanlara inerek, çocuklarının geleceği için darbeye karşı dik bir duruş sergiliyor.

Ellerinde battaniye ve yastıklarıyla meydana gelen halk, sabaha kadar nöbet tutacaklarından dolayı çocuklarının uyumalarını sağlıyor. Kimi çocukların meydanda uyuduğu görülürken, belediye görevlileri tarafından halka ücretsiz su, çay ve yemek dağıtımı yapılıyor. Şehir içi ulaşım araçlarının ücretsiz olduğu kentte halk kalabalıklar halinde alana taşınıyor.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir