• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Naksan Holding'in sahibi Cahit Nakıboğlu gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi kapsamında daha öce kayyum atanan Naksan Holding'e bağlı okul ve yurtlara operasyon düzenlenirken, Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu da gözaltına alındı.

Darbe girişiminin ardından geçen perşembe günü havaalanında gözaltına alınan Taner Nakıboğlu'nun sorgusu sürerken, dün gece de babası Cahit Nakıboğlu gözaltına alındı.

Daha önce Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu Başkanlığı (OSBÜK) görevini yürüten ve bir süre önce istifa eden ancak Cahit Nakıboğlu'nun paralel yapıya finansal destek sağladığı iddiasıyla sorgulandığı bildirildi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yılın kasım ayında Gaziantep'te paralel yapıya finansal destek sağladığı belirtilen Naksan Holding’e yönelik yapılan baskınlarda toplam 9 kişi gözaltına alınmış, çok sayıda belge ve dokümana el konulmuştu.

Ayrıca, OHAL'i kapsayan Kanun Hükmünde Kararnameyle, FETÖ’yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle daha önce kayyum atanan Zirve Üniversitesi ile Primer Hastanesi ile çok sayıda özel okul ile vakıf, dernek ve federasyon kapatıldı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir