• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Marangozlar-Kaynakçılar Sitesinin sorunları bitmek bilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Gültepe Mahallesi’nde 15 sene önce kurulan Marangozlar Kaynakçılar Sanayi Sitesi’nde sorunlar bitmek bilmiyor. Yetkililere seslenen site esnafı, sorunlarının bir an önce çözülmesini ve sitenin hizmet verebilecek hale getirilmesini istedi.

Yıllardır yol, elektrik, su, çöp gibi birçok sorunlarının çözülmediğini dile getiren sanayi esnafı, kurum ve siyasi partilerinin kendilerini siyaset malzemesi yaptığını, seçim zamanında uğrayıp sorunlarının giderileceğini söyledikleri halde hiçbir sorunlarının giderilmediğini söylediler. Esnaf, ayrıca hiçbir esnaf odasının da kendilerine sahip çıkmadığını, kendilerinden sadece aidat aldıklarını belirttiler.

Yaşadıkları mağduriyetleri anlatan Marangozlar Kaynakçılar Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Elğay, “Bütün esnaf siteden çektiği sıkıntılardan dolayı şikâyetçidir. Yolumuzun her tarafı çökmüş, bozuk bir şekildedir. Yolumuzu rahat bir şekilde yolu kullanamıyoruz. Tüm sanayi esnafının araçları deforme oldu. 10 yıl önce Özel İdarenin yanında bir yol açılacaktı. O proje rafa kaldırıldı.” dedi.

“Esnaf dükkânı kapatma aşamasına geldi”

DEDAŞ ve BASKİ ile ilgili sorunlarını dile getiren Elğay, “Sanayi kurulduğundan beri aydınlatma sıkıntımız var. Trafo panosu açık, tehlike saçıyor. Sitenin çoğunluğunda aydınlatma direklerinin olmaması yüzünden karanlık içinde kalıyoruz. Birkaç yerde patlak suyumuz var. Çeşmelerden çamurlu su akıyor. Yetkililerden bu sıkıntılarımızın giderilmesini istiyoruz. Ciddi sıkıntı içindeyiz ve sorunlarımız bitmiyor. Sitemizde temizlik sıkıntısının giderilmesi için çöp konteynırlarına ihtiyacımız var. Şu anda esnaflarımız kapatma aşamasına gelmiş.” ifadelerini kullandı.

“Site kurulduğu günden beri sıkıntılar bitmek bilmiyor”

Yollarının bozuk olması kendilerini bezdirdiğini söyleyen esnaf Nedim Taşar, “Sitemiz kurulduğu günden beri bitmek bilmeyen sıkıntılardan dolayı şu anda sanayinin yarısı boş durumdadır. Bozuk yoldan dolayı sanayiye gelen tüm araçlar zarar görüyor. Yıllar önce köy hizmetlerinden sanayiye özel bir yol açılacaktı halen açılmadı. Bir an önce sorunun çözülmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“Allah rızası için esnafın haline bakan bir merci olsun”

Var olan sıkıntılarının giderilmesi için yetkililere seslenen bir diğer esnaf Mahfuz Okalin ise şunları söyledi: “Sorunlarımızın çözümü için belediyeye, karayollarına, köy hizmetlerine gittik. Esnaflar olarak öyle bir hale gelmişiz ki, artık bekçimizin aidatını bile veremiyoruz. Tüm yetililer halen de 'sanayimiz var' diyorlar. İsmi sanayidir, bunun dışında hiç bir sanayi yönü yoktur. 2015'te belediyeye gidişimizde bize, '2016 asfaltlama sisteminde varsınız' denildi. Bu yıl gittik, 'asfalt sistemine henüz alınmadınız' deniliyor. Çöp konteynırlarımız yok. Buna bir ‘dur’ demek lazım. Allah rızası için esnafın haline bakan bir merci olsun.” (M.Sait Çelik - İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir