• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
HÜDA PAR Adana il teşkilatı Darbeye Karşı Dik Durdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Adana İl teşkilatı olarak darbe girişiminin ilk saatlerinde Adana şehir merkezinde meydanlara çıktı. Darbe girişimine direnişte ve meydanlarda Adanalılara moral kaynağı olan HÜDA PAR`ın bu dik duruşu halkın da takdirini topladı.

Darbe girişiminin ilk anından itibaren İl Başkanı Veysel YAVUZ öncülüğünde meydanlara inen HÜDA PAR Adana İl Teşkilatı; il ve ilçe yönetimleri, üye ve taraftarları ile meydanları terk etmeyerek direnişe büyük destek verdi.

HÜDA PAR darbe girişimi sonrası 5 gün boyunca kent merkezinde takdir topladı...

Darbeye karşı direniş: 1. Gün
Askeri cuntaya karşı halk yavaş yavaş sokaklara inmeye başlarken HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı da darbe girişiminin ilk saatlerinde Adana şehir merkezinde Askeri kalkışma sonrası meydanlara çıkan HÜDA PAR Adana İl Teşkilatı, darbecileri protesto etti.

Binlerce HÜDA PAR`lı tepkilerini dile getirmek için HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz öncülüğünde caddelerde yürüyüşler düzenledi.

İnönü Parkından Ak Parti İl Binasına kadar yürüyen binlerce kişi, darbeye karşı direneceklerini ifade ettiler. HÜDA PAR İl Teşkilatı, darbe tehlikesi son buluncaya kadar gece-gündüz nöbet tutulacağını kaydetti.

 

Darbeye karşı direniş: 2. Gün

Darbe girişiminin ikinci gününde onurlu direnişini sürdüren HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı, İnönü Parkı`ndan Ak Parti İl Binasına kadar yürüdü. Burada sabaha kadar nöbet tutan partililer, darbeye geçit vermeyeceklerini söylediler.
HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel YAVUZ ise “Ne pahasına olursa olsun darbenin karşısında duracağız!”diyerek direnişte kararlılık mesajı verdi.

Darbeye karşı direniş: 3. Gün

HÜDA PAR ADANA: Sonuna kadar direniş Darbe girişiminin 3`üncü gününde Adana kent merkezinde tekbirlerle yürüyen HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı, onurlu kıyamına devam etti. Binlerce ferdi ile Ak Parti İl Binası önüne gelen partililer, burada sevgi seli ile karşılandı. Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ile birlikte halka hitap eden HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel YAVUZ: “Allah, Halkımızı Uçuruma Yuvarlanmaktan Kurtardı.”diyerek tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekti. Partililer her gece olduğu gibi 3`üncü gecede de Ak Parti önünde vatandaşlarla sabahladı.

Darbeye karşı direniş: 4. Gün

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı darbe girişiminin 4`üncü gününde de meydanları boş bırakmadı. Yine İnönü Parkı`ndan İstasyon Meydanı`nda düzenlenen darbe karşıtı eylem alanına yürüyen partililer, dik duruşları ile Adanalıların gönlünü kazandı.

Darbeye karşı direniş: 5. Gün

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı, darbe girişiminin 5`inci gününde de İnönü Parkı`ndan İstasyon Meydanına kadar yürüdü. Burada bir konuşma yapan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel YAVUZ, “Darbe girişimi sadece Cumhurbaşkanına karşı yapılmadı asıl hedef halkımızdı. İlk günden itibaren meydanlara inen Türk, Kürt, Arap, Zaza, Laz tüm halkımız darbeye geçit vermedi.”diye belirtti.

Darbe girişimini hafife almak için yapılan "Tiyatro" benzetmesini sert bir dille eleştiren Yavuz, yüzlerce insanın canını kaybettiği, binlerce kişinin de yaralandığı darbe girişimine "Tiyatro" demenin hem akla hem de vicdana sığmayacağını söyledi. Yavuz, darbeye karşı direnirken şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Müslüman halkımıza da geçmiş olsun dileklerinde bulundu

Ayhan Kaya - Doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir