• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
İncirlik`te ABD`lilerle 12 toplantı yapılmış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün gözaltına alınan 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgenaral Hasan Polat'ın darbe öncesinde İncirlik Hava Üssü'nde Amerikalılar'la 12 kez buluştuğu iddia edildi. Görüşmelerin çoğunlukla kurmay bir albay ve bir kurmay yarbayla yapıldığı ifade edildi. FETÖ'cüler ile ABD'lilerin darbenin başarılı olması için öldürülmesi gereken kişilerin sayısını bile planladığı öne sürüldü.

BİN BOMBA PLANI
Darbenin İstanbul ve Ankara'da başarılı olması halinde, hainlerin tam bir vahşet planını uygulamaya koyacakları öğrenildi. FETÖ darbe mensupları, Anadolu şehirlerinin merkezi yerlerinde toplam bine yakın bomba patlatacaklardı. Oluşan kaos ve karışıklıktan yararlanan üniformalı teröristler, merkezi yerleri ele geçirecekti. Hainlerin bu yolla binlerce kişinin kanını dökerek tüm ülkeye hakim olacaklardı.


İncirlikte'ki 10. Tanker Üssü'nün Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van tutuklandı.

12 KİŞİ GÖZALTINDA
Öte yandan Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen ve aralarında İncirlik'te bulunan 10. Tanker Üssü'nün komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın da bulunduğu 11'i asker 1'i polis 12 kişi tutuklandı. Adliyeye sevk edilen 14 kişiden 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Van, 10. Tanker Üs Komutanlığında görevli Hava Pilot Kurmay Binbaşı Devrim Ağırağaç, Hava Pilot Üsteğmen Hızır Özyuva, Hava Pilot Üsteğmen Fatih Akbulut, Hava Uçak Bakım Kıdemli Başçavuş Bülent Toygar, Kurmay Albay Halil Çelik, Hakim Teğmen Gani Çetintaş, Hakim Teğmen Faruk Savaş, Adana İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Binbaşı Osman Tunahan Berk, Jandarma Üsteğmen Hasan Şannah, Jandarma Uzman Çavuş Tahsin Orak ile Seyhan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı 4. Sınıf Emniyet Müdürü Haluk Pamukçu tutuklandı.

yenişafak

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir