• DOLAR 32.526
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2487.349
  • ...
HÜDA PAR birçok il ve ilçede darbe girişimini protesto ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR parti teşkilatları bulundukları il ve ilçelerde darbe girişimine karşı protesto eylemlerine devam ediyor.

Malatya

Darbe girişiminden sonra halk meydanlara inerek tepkilerini ortaya koyarken, HÜDA PAR Malatya il başkanlığı da üye ve gönüllüleriyle darbe karşıtı gösterilere katılarak destekte bulundu.

Darbe girişiminden sonra akın akın meydanlara inerek tepkilerini ortaya koyan halk, sabah saatlerine kadar bulundukları meydanları terk etmedi. Malatya`da darbe girişimine karşı düzenlenen darbe karşıtı gösterilere HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığından büyük destek geldi. Ellerinde tevhit ve parti bayraklarıyla gruplar halinde darbe karşıtı gösterilerin olduğu alanlara giden HÜDA PAR üye ve gönüllüleri sık sık tekbirler getirdi.

Adana

HÜDA PAR Adana il teşkilatı da tüm üye ve gönüllüleriyle meydanlara akın etti. Caddelerde oluşturulan uzun konvoylarla darbe girişimi protesto edildi. Dün akşamdan bu yana meydanlarda olan HÜDA PAR`lılar darbeye karşı durarak iradelerine sahip çıktı.

Muş

“Halkın kenetlenmesi darbe girişimini boşa çıkarmıştır” diyen HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan da tepkisini şöyle dile getirdi: “İhanet şebekelerinin dün akşam başlatmış oldukları darbe girişimini şiddetle lanetliyorum. Bu darbe girişimi, sadece hükümete karşı değil, aslında Türkiye halkına, ülkenin istikrarına karşı yapılamış alçakça ve haince bir eylemdir. Halkın, bu ihanet çetelerinin ihanetine karşı sağduyusu ve birbirine kenetlenmesi bu alçakça girişimi boşa çıkarmıştır. Halkımız hak üzere birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğu sürece, her türlü haince tuzak ve girişimler de boşa çıkacaktır inşallah.”

Hainlerin bir an önce cezalandırılması gerektiğinin altını çizen Çağlayan, “Bu olayda tüm teşkilatlarımız, üye ve gönüllülerimizle sokaklardaydık. Yaşanan olaylar sırasında, İstanbul`da, ihanet çeteleri tarafından açılan ateş sonucu üyelerimizden Mehmet Karaaslan kardeşimiz de şahadet şerbetini içmiştir. Kardeşimize ve darbe girişimine karşı yapılan halk ayaklanmasında hayatını kaybeden tüm hak savunucularına Allahtan Rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bingöl/Karlıova

Bingöl`ün Karlıova ilçesinde HÜDA PAR ilçe teşkilatı darbe girişimine karşı kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Karlıova Dörtyol mevkiinde toplanan kalabalık sık sık tekbirler getirerek sloganlar attı. Karlıova HÜDA PAR ilçe başkanı Yavuz Bingöl, yaptığı basın açıklamasında, şunları ifade etti: “Bilindiği gibi dün akşam bir darbe girişimi yapıldı. Allah`a hamdolsun ki sizler gibi izzetli ve onurlu bu halk, bu darbeye izin vermedi. Yapılan girişim sonrası başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye`nin her yerinde ayrım yapmaksızın ümmet bilinciyle davranarak evimizde oturmayıp sabaha kadar meydanlarda halkımızın yanında olarak darbe girişimine karşı birlikte omuz omuza verdik. Ülkemizin birliğini, kardeşliğini ve geleceğini tehdit eden bu kalkışmanın amacı kendi emelleri uğruna bu halkı karanlığa gömmekti. Bu zülüm halkımızın sağlam iradesi karşısında bertaraf edilmiştir.”

Mardin/Midyat

HÜDA PAR Midyat ilçe teşkilatı da darbe girişimine kitlesel olarak sert tepki gösterdi. Tüm parti üye ve gönüllülerinin katıldığı protesto gösterisinde konuşan HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ile Molla İbrahim Akar, yapılan darbe girişimine tepki gösterdi.

Altunkaynak, “Bu beraberliğimiz gerçekten bizi mutlu kılmıştır. Tarih boyunca darbeciler başarılı olamamıştır ve olamayacaktır. Bizler HÜDA PAR olarak; parti, mezhep ve meşrep farklılığı gözetmeksizin her zaman ve her yerde zalimin ve zulmün karşısında dik durduk ve dik durmaya devam edeceğiz. (İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir