• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
Adana Merkez Camii`nde coşkulu bayramlaşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Adana İl Koordinatörlüğü tarafından Ramazan Bayramı`nın 2`nci günü bayramlaşma merasimi düzenledi. Adana Sabancı Merkez Camii avlusunda ikindi namazına müteakip gerçekleşen programa, Adanalılar yoğun ilgi gösterdi.

Bayramlaşma programına, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernek yetkililerinin yanı sıra HÜDA PAR Adana il ve ilçe teşkilatları da katıldı. Yüzlerce kişinin topluca bayramlaştığı etkinlikte lokum, şeker ikram edildi gül suyu tutuldu. Aşırı sıcağa rağmen katılımın oldukça yoğun olduğu gözlenen bayramlaşma töreninde hep bir ağızdan tekbir ve salavatlar getirildi.

Bayramlaşma merasiminin ardından kısa bir açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu İl Sözcüsü İsa Emre, bayramların kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmesi bakımından önemli olduğunu söyledi. Tüm İslam âleminin bayramını tebrik eden Emre, Müslümanların, İslam coğrafyasındaki sıkıntılardan dolayı Ramazan`ı da bayramı da buruk bir şekilde geçirdiğini ifade etti. Bayramın İslam âlemi içerisindeki olumsuzlukları gidermeye vesile olması temennisinde bulunan Emre, “Her şeye rağmen bu bayram ümmetin bayramı. Biz, Allah`ın bir ikramı olan bayramlarımızı ihya edeceğiz, canlı tutacağız. Müslümanların birlik ve beraberliği için,  bir araya gelebilmeleri için bu tür etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Bayramlaşma programına katılan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz da, bayramların ümmetin buluşup kaynaşması için vesile olduğunu belirtti. Bayram tebrik dileklerinde de bulunan Yavuz, “Özelde halkımıza, genelde ümmete hayırlar getirmesini diliyorum. Elhamdülillah bayram bütün bereket ve güzelliği ile devam ediyor. Bugün Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği bu güzel etkinlikte Adanalı kardeşlerimizle bayramlaşıp kucaklaşma imkânı bulduk. Bu güzel ortamı bize yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Adana`da 40 dereceyi bulan sıcağa rağmen bayramlaşma merasimine katılan Adanalılar da bu tür etkinliklerin kendilerine eski bayramları yaşattığını belirttiler. Bayramlaşma merasiminin ardından bir süre cami avlusunda ayaküstü sohbet eden Peygamber Sevdalısı Adanalılar, daha sonra dağıldılar. (İLKHA) 


























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir