• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Atatürk Havalimanıdaki saldırı nasıl gerçekleşti?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Al Jazeera`da yer alan habere göre; güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre ilk saldırgan dış hatlar terminalinin ana giriş kapısından içeri girdi.  Burası alandaki ilk güvenlik noktası. Bu noktada X-ray cihazına yakalanmadan  daha ileri geçemeyeceğini bilen saldırgan, üzerindeki uzun namlulu silahla bu noktada etrafa ateş etmeye başladı. Arama bölgesinin vatandaşlarla dolu olması nedeniyle polis saldırgana müdahalede zorlandı. Ateş ederek içeriye doğru ilerleyen saldırganın, içeri ilerleyişini havalimanında görevli bir polis memuru engelledi. Polis memuru vatandaşlara ateş eden saldırganı vurdu. Yaralanıp yere düşen saldırgan üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.

İlk saldırganın daha fazla ilerleyememesinin ardından ikinci saldırgan harekete geçti. Ancak ikinci saldırgan da içeriye doğru ilerleyemedi. X-Ray cihazının önündeki bölgede ateş etmeye başlayan saldırgan, ilk saldırganın vurulmasının hemen ardından üzerindeki bombayı patlattı.

Üçüncü saldırı ise alandan çıkan vatandaşların kendilerini bekleyen araçlarına veya taksilere bindiği noktada gerçekleştirildi. Üçüncü saldırgan önce sağa sola ateş etmeye başladı. Çevredeki polisler ile çatışmaya girdikten bir süre sonra da üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir