• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
AGD'den Türkiye ile İsrail anlaşmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği Batman Şubesi, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkinin normalleşmesine tepki gösterdi.

Kudüs ve Filistin’in işgal altında olduğu belirtilen açıklamada, “Kudüs ve Filistin İsrail’in işgali altındadır. Emperyalizmin hesabına çalışan tüm yayın organları ve merkezler Müslümanlardan bu işgali unutmalarını istemektedirler. Bizden Filistin ve Kudüs davamızdan vazgeçmemizi istemektedirler. Bizden Mescidi-i Aksa’ya kandillerinde yakılmak üzere zeytinyağı göndermemizden vazgeçmemizi istemektedirler. Bizden ilk kıblemize sahip çıkmaktan vazgeçmemizi istemektedirler. Bizden Batı Şeria’da ve Gazze’de İsrail namlularının ucunda yaşayan Filistinli kardeşlerimizden vazgeçmemizi istemektedirler. Bizden İsrail’in Mavi Marmara saldırısını, dokuz şehidimizi ve İsrail’in şehit ettiği on binlerce Müslüman’ı unutmamızı istemektedirler.” denildi.

“İsrail ile masaya oturmak, tüm İslam coğrafyasının kalbinde bir yara açmaz mı?”

İşgalci İsrail’in bir Milletvekili, Siyonist Birlik Partisi’nin milletvekili Ksenia Svetlova’nın İstanbul’a geldiği hatırlatmasında bulunulan açıklamada, “Biz soruyoruz, bu ziyaret Mavi Marmara şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaz mı? 26 Haziran Pazar günü, Gazze’ye uygulanan abluka kaldırılmadığı halde Avrupa’da bir şehirde işgalci İsrail Başbakanının özel temsilcisi Joseph Ciechonover ile masaya oturulacak. Biz soruyoruz, bu Filistinli Müslümanların ve tüm İslam coğrafyasının kalbinde bir yara açmaz mı? Bugün Irak’ı karıştıran, Suriye’yi karıştıran, ırkçılık ve mezhepçiliği kışkırtan, İslam coğrafyasındaki kardeş kavgasını körükleyen güç Siyonizm’dir.” ifadelerine yer verildi.

“Huzur ve barışı getirecek adımlar, İsrail ile değil İslam ülkeleriyle birlikte olur”

İsrail ile anlaşma yapmanın hiçbir gerekçesinin olmadığı vurgulanan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Ankara, bu coğrafyada barışın tesisi için elbette Şam ile Bağdat ile Tahran ile Kahire ile Beyrut ile bir masa etrafında oturup anlaşmalıdır. Ancak birbiriyle komşu her Müslüman ülkeyi birbirine düşüren İsrail ile anlaşılacak bir husus yoktur. Bu milletin ne vicdanı, ne inancı, ne de kimliği böyle bir anlaşmayı kabul edemez. Biz, huzur ve barışı getirecek adımları, İsrail ile bir ve beraber olmakta değil, İslam ülkeleri ve ezilen diğer ülkelerle birlikte olmakta görüyoruz. Allah şahittir ki şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamak için, üzerimize düşen uyarı vazifesini yaptık.”(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir