• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yeşilay Cemiyetinden bağımlılıkla mücadele standı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır şubesi tarafından “26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” dolayısıyla “Uyuşturucuyla mücadele de farkındalık” standı açıldı.

26 Haziran dünya uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığıyla mücadele günü münasebetiyle farkındalık oluşturmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla Yeşilay Diyarbakır Şubesi tarafından bir AVM'de stant kuruldu.

Diyarbakır'da madde kullanımının hızla yayıldığını ve toplumdaki yanlış algıların madde kullanımına sebebiyet verdiğini dile getiren Şube Başkanı Yahya Öger, “Amacımız standı ziyaret eden vatandaşların madde kullanımı nedir? Etkileri nelerdir? Madde kullanımı ile mücadele nasıl olmalıdır? Şeklinde hazırlanan broşürlerin dağıtılması ve bireylerin bu konuda bilinçlendirilmesidir.” dedi.

Stant ziyaretlerinde çocuklara balonlar hediye edilerek çocuklara bağımlılıklardan uzak durulması tavsiyesinde bulunuldu.

Yeşilay standında görev yapan Dicle Üniversitesi genç Yeşilay kulüp üyeleri ve Diyarbakır Yeşilay şube yöneticileri sabah 11 akşam 17 saati arasında stantlarının başında duruyor.

Standı ziyaret eden vatandaşlara bin 400 adet broşür dağıtıldığını dile getiren Yeşilay yöneticileri, dünya uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığı önleme gününün bir başlangıç olarak görülmesi gerektiğini söylediler. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir