• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Termometreler 52 dereceyi gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da 4 gün önce 41 derece gösteren termometreler bugün 52 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan gençler ve çocuklar sulama kanallarına akın ederek burada serinlemeye çalıştı.

Boğulma tehlikesine rağmen sulama kanalına giren gençler, "Hava çok sıcak. Evde bunaldık bu yüzden gelip burada yüzüyoruz. Biraz tehlikeli ama biz kanalda yüzmeyiz burası akıntılı daha güzel. Hava sıcaklığı 55 dereceymiş yanıyoruz" dediler.

Meteoroloji ölçümlerine göre, Adana'da hava sıcaklığı bugün gölgede 41 derece, perşembe gününe kadar da 41 derece olacak. Hava sıcaklığı cuma gününden itibaren 34 dereceye kadar düşerek mevsim normallerine gelecek.

Antalya 40 derece

Antalya ve ilçelerinde etkili olan sıcak hava nedeniyle vatandaşlar denizde serinlemeye çalıştı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte en yüksek hava sıcaklığı 40, deniz suyu sıcaklığı ise 25 derece olarak ölçüldü.

Ege Bölgesi'nde Afrika sıcakları

Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle gün içerisinde sıcaklığın gölgede 40 dereceyi bulduğu Ege Bölgesi'nde termometreler güneşte 50 dereceyi gösterdi.

Bölgeyi adeta kavuran sıcaklıklar, sokakların boşalmasına neden oldu, serinlemek isteyenler ise havuz ve denize koştu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü şube müdürlerinden Rüştü Kırbaş, bölgede son 2 günde Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkili olduğunu, sıcaklığın mevsim normallerinin 7 ila 9 derece üzerinde seyrettiğini bildirdi.

Hafta sonuna kadar sıcak hava dalgasının etkisinin süreceğini belirten Kırbaş, dün kaydedilen sıcaklık değerlerinde, bazı yerlerde uzun yıllar ortalamasının üzerine çıkıldığını ifade etti.

Sıcaklıkların dün Aydın'da 42,5, Manisa'da 42,2, İzmir'de 39, Aydın'ın Çine ilçesinde 44,7, Manisa'nın Akhisar ilçesinde 44 derece olarak ölçüldüğünü dile getiren Kırbaş, Manisa'da uzun yılların değerlendirilmesine göre rekor kırıldığını, Aydın ve İzmir'de de yüksek sıcaklıklar ölçüldüğünü söyledi.

Güneşte 50 dereceyi buluyor

Sahil kesimlerinde nem ile hissedilen sıcaklığın önemli oranda arttığına dikkati çeken Kırbaş, ölçtükleri hava sıcaklığı değerlerinin gölgedeki rakamlar olduğunu, güneşte ısının 50 dereceyi bulduğunu söyledi.

Kırbaş, engelli, yaşlı, hasta ve hamilelere özellikle güneş ışınlarının dik geldiği 11.00-15.00 saatlerinde dışarıya mümkün olduğunca çıkmamaları, serin ortamlarda vakit geçirmeleri uyarısında bulundu.

Aydın'da termometreler 45 dereceyi gördü

Termometrelerin 45 dereceyi gösterdiği Aydın kent merkezinde de vatandaşlar dışarıya çıkmaktan kaçındı. 

Aydın Valiliğinin aşırı sıcak nedeniyle kronik hasta ve hamilelere 2 gün idari izin vermesinin ardından kent merkezinde vatandaşlar dışarıya çıkmaktan kaçındı.

Dışarıya çıkanlar ise parklardaki gölgelik alanlarda oturdu, kimileri de sıcaktan korunmak için şemsiye kullandı.

Kent meydanındaki tabelada bulunan termometrede 45 dereceyi gören birçok vatandaş bunu cep telefonlarıyla kaydetti.

Hülya Evcüment adlı vatandaş bunaltıcı bir sıcak olduğunu ifade ederek, "Resmen ortalıkta ateş saçılıyor. Aslen Yozgatlıyım, bu sıcaklardan dolayı bugün Yozgat'a gideceğim. Yani memleketime kaçacağım. Oruç tutanlar ise daha zor günler yaşıyor. Allah herkesin yardımcısı olsun." dedi.

Bölgenin önde gelen turizm merkezlerinden Kuşadası ve Didim'deki deniz kenarlarında hafta başı olmasına rağmen hareketlilik yaşandı.

kaynak: yenişafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir