• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
Haydi çocuklar camiye!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy/Ahmet Karakaş-İstanbul

Okulların tatile girmesinin ardından başlayacak olan Yaz Kur`an Kursları`nın başlangıç tarihi açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Yaz Kur`an Kursları bu yıl 20 Haziran 2016 tarihinde başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı`nca Yaz Kur`an Kursları`ndaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin amacına uygun, daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için uygulamaya dair esaslar belirlenerek açıklandı.

KAYITLAR 17 HAZİRAN CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı`nca açıklanan Yaz Kur`an Kursları uygulama esasları çerçevesinde 2016 Yılı Yaz Kur`an Kursları için kayıtlar 17 Haziran Cuma günü başlayacak. Vatandaşlar çocuklarının kayıtlarını kendilerine en yakın camide bulunan görevliye yaptırabilecekler.

Açıklanan 2016 Yılı Yaz Kur`an Kursları uygulama esaslarına göre eğitim öğretim takvimi ise şöyle belirlendi:

I. Dönem Kayıt Tarihleri: 17 - 26 Haziran 2016

II. Dönem Kayıt Tarihleri: 11 - 24 Temmuz 2016

III. Dönem Kayıt Tarihleri: 01 - 14 Ağustos 2016 

YAZ KUR`AN KURSLARI AÇILIŞ PROGRAMI YAPILACAK

Diyanet İşleri Başkanlığınca 22 Haziran 2016 Çarşamba günü saat 14.00`te Yaz Kur`an Kursları açılış programı yapılacak.

Programa, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş`ın konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.

YAZ KUR`AN KURSU PROGRAMINA DESTEK VERİYORUZ`

Kur`an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın düzenlemiş olduğu Yaz Kur`an Kursu Programına destek verdiklerini belirtti. “Biz Kur`an Nesli Platformu olarak, her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı`nın düzenlemiş olduğu Yaz Kur`an Kursu Programına destek veriyoruz. Ve bu konuda bunun, büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin okul döneminden sonra, üç aylık bir süreçte büyük bir boşluk meydana geliyor. Bu boşluğu en iyi şekilde değerlendirmek, çocuklarımızın Kur`an`la, camiyle tanışmaları için, güzel bir fırsat bir imkân olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘YAZ KUR`AN KURSLARI GERÇEKTEN BÜYÜK BİR FIRSATTIR`

Üç aylık tatil sürecinde, çocukları cami ve kuran kurslarına yönlendirme konusunda ebeveynlere büyük görevler düştüğünü söyleyen Altun; bu üç aylık süre kalıcı bir eğitim için yeterli bir zaman değildir. Bunu daha da yılın içine ve zamana yaymak gerekiyor. Ama en azından çocuklarımızın sokaklardan kurtulmaları ve serserilerin, ifsat çetelerinin ağlarına düşmemeleri için, Kur`an ve cami bu konuda en güvenilir, en emniyetli yerlerdir. Kendi çocuklarının geleceği için endişe duyan, çocuklarının ahlakından, ahiretinden, endişe duyup korkan bireylerin, çocuklarını Kur`an`a ve camilere yönlendirmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.

Tatil sürecinin çocukların Kur ‘ani eğitimi için yeterli olmadığını kaydeden Altun; “daha çok imkân tanınması lazım. Özellikle yetkililerin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve hükümetin, çocukların Kur`an eğitimi ve temel dini bilgi eğitimlerini, daha iyi bir seviyeye taşımak için, daha güzel imkânları sunmaları gereklidir. Bu çocuklar eğer camiyle, Kur`an`la tanışmasalar yarın toplumun ve ailelerin başına büyük bir musibet oluyorlar. Biz de bütün anne ve babalara çocuklarını bu programlara ciddi bir şekilde yönlendirmeleri, ellerinden tutup camiye götürmeleri gerektiğini belirtiyoruz” şeklinde konuştu.

‘ÇOCUKLARA KARŞI ÇOK SABIRLI OLMALARINI BEKLİYORUZ`

Camideki eğitimci hocalar ve cami cemaatinin, çocukların yaptığı gürültü ve istenilmeyen durumlara karşı son derece sabırlı olmaları gerektiğini vurgulayan Altun; “İslam ve Kur`an`ın şefkatini, merhametini bu çocuklarımıza göstermelerini bekliyoruz. Bazen camilerde çocukların yaptıkları gürültüden rahatsız olup, camiden çıkarıldıklarını duyuyoruz. Bu, son derece üzüntü verici bir durum... Toplumun son yıllarda Kur`an`a olan teveccühünü görüyoruz. Bu teveccühü kırmama adına, bu programlara ciddi bir şekilde sahip çıkmak, programların içini doldurmak lazım... Bu programlardan ciddi bir şekilde istifade edilmesi için sahiplenilmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir