• DOLAR 32.27
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2401.273
  • ...
Adana`da İslami STK`lara yeni bir `Kumpas` iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da aralarında İslami STK üyeleri ile gazetecilerin de bulunduğu 12 kişi hakkında örgüt üyesi oldukları suçlamasıyla dava açıldı. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 30 Mayıs 2016 tarihinde savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin değerlendirilmesi sonrası açılan dava dosyasında; İslami faaliyetler düzenleyip katılmak suç olarak nitelendirilirken asılsız ihbarların da dosyaya suç olarak eklendiği dikkat çekti.

Ramazan ayında evlerine gelen tebliğname ile haklarında örgüt üyeliği suçlamasından dava açıldığını öğrenen İslami STK üyeleri ve gazeteciler, durumu öğrenmek için adliyeye gitti. Burada avukatların incelediği 2016/304 nolu dava dosyada; Emin E, Hüseyin B, Nasrettin K, Ekrem E, Gökhan D, Selahattin Y, Ayhan K, Hikmet T, Velit D, Mehmet K, Emrah G ve Yunus Ali E hakkında örgüt üyeliği suçlaması ile karşılaştılar.

Haklarında açılan davanın Adana`da yeni bir kumpas dalgası olduğuna dikkat çeken İslami STK üyeleri ve gazeteciler, düzenlenen İslami faaliyetlere katılmak ve muhbirlerce haklarında yapılan asılsız ihbarlarla suçlanmaktan dolayı şaşkınlık yaşadıklarını belirttiler.

Dava dosyasını inceleyeceklerini belirten İslami Sivil Toplum Kuruluşları avukatları ise daha sonra konuyla ilgili açıklama yapacaklarını ifade ettiler.

Dava Dosyasında İslami dernekler de hedef seçildi

Öte yandan dava dosyası tensip zaptında; Türkiye genelinde düzenlediği kutlu doğum etkinlikleri ile takdir toplayan Peygamber Sevdalıları Platformu ile İslami faaliyetleri ve tesettür yasağına karşı mücadele veren Tesettür Seferbeliği Platformu (TESSEP) ile Adana`da İslami faaliyetleri ile dikkat çeken İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu, Adana Umut-Der, Mustazaflar Cemiyeti, Şura-Der, İhya-Der, Mekteb-Der, Akid-Der, Anadolu-Der hakkında “Örgüt” bağlantısı olup olmadığı konusunda İl Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılması dikkat çekti.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 30 Mayıs 2016 tarihinde savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin değerlendirilmesi sonrası açılan dava dosyasının ilk duruşmasının, 27 Eylül 2016 tarihinde yapılacağı bildirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir