• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
Şehid Haci Şükrü Demir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber Haber Merkezi

Haci Şükrü Demir 1930 yılında Gercüş`e bağlı Hawré (Düzmeşe) köyünde dünyaya geldi.5 çocuklu ailenin en büyüğüydü. 1970 yıllarında Nusaybin`e yerleşti.

Ömrünü İslam`a hizmete adayan şehit Yiğit bir kişiliğe sahipti, hiç kimseden korkmazdı. 90`lı yılların başında Şehit İbrahim Hoca vesilesiyle İslami çalışmalara başladı. Kur`ân-ı Kerim`in büyük bölümünü ezberlemişti. Kürtçe Mevlidi de ezberlemişti ve bazı gençlere mevlid dersi veriyordu. Şehid çok güzel bir ses ve kıraata sahipti. Mütevazi bir kişiliğe sahipti. Nusaybin sokaklarında yürüdüğü zaman Müslüman bir genci görünce mutlaka durur onunla muhabbet ederdi. O gençlerin İslam`a hizmetini önemsiyor, gençleri çok seviyordu. Yaşlı olmasına rağmen gençleri gördüğünde ayağa kalkardı. Sürekli Kürtçe “Ez bı kurbana webım (size kurban olayım)” diyordu.

14 Haziran 1992 gecesi 3 kişilik PKK`li grup duvardan atlayarak evine girerler. Onu kaldırıp bütün çocuklarını bir odaya kendisini farklı bir odaya götürürler. Davasından vazgeçmesi için ona baskı yaptılar, o taviz vermeyince kavgaya tutuşurlar. Birinin kaşını yardıktan sonra pencereden atlayan şehid aşağıda bekleyen PKK`lilerin hedefi olur ve orada şehadet şerbetini içer.

Bu haberler de ilginizi çekebilir