• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Miroğlu'ndan gündeme ilişkin önemli açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (METEM) konferans salonda düzenlenen AK Parti Kızıltepe İlçe Danışma Toplantısına Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, İl ve ilçe teşkilatlarından  çok sayıda partili katıldı.

Programda bir konuşma yapan Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, PKK’nin çukur siyasetine destek vermeyen Kızıltepe halkına teşekkür ederek, PKK’nin çukur siyaseti başta olmak üzere, elektrik sorunu ve GAP projesi ile bölgede yaşanan sorunlara değindi. 

Programın açılış konuşmasını Ak Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Murat Durgan yaptı.

Durgan konuşmasında, “Kürt halkının hak ve özgürlük mücadelesini verdiğini iddia eden bir siyasi anlayışın, memleketimizi getirdiği durum apaçık ortadadır. Bu süreçte özellikle Kızıltepe halkının sağduyusuna teşekkür ediyoruz. Yapılan tüm tehdit ve baskılara rağmen çukur siyasetini onaylamadılar.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Ak Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu süreçteki tüm baskılara rağmen, birilerinin bizlere hayatı dar etme çabalarına rağmen, Kızıltepe halkının dik duruşunu her zaman selamladım, şimdide kendilerine teşekkür ediyorum. HDP sırtını bozgunculuğa, çukura, şiddete dayanan bir örgüt misali, yıllardır siyaset yapmaya çalıştı. Bu halkın geleceğine yönelik ortaya koyduğu tek bir proje yoktur. Allah’ın izniyle yakında operasyonlar bitecek, ihya ve inşa sürecini çok hızlı bir şekilde Mardin’de hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu , "Hendek siyasetinin Kızıltepe gibi kadim bir ilçede hayat bulamadığı, bu politikanın dışında kaldığı, çok doğru bir tercihle bu politikaya prim vermediği ve desteklemediği için Kızıltepe’ye ve halkına teşekkür ediyorum. Evet, bazı yerlerde hendek siyaseti hayata geçti ama, bu siyaseti hayata geçirenler sadece kendileriyle baş başa kaldılar. Halka çok büyük eziyet ettiler ama, halktan her hangi bir destek görmediler. Zannediyorum bu hendek meselesi ya da bu hendek politikası dediğimiz dönemin en önemli sonucu, Türkiye siyaseti açısından bu olmuştur.” dedi.

Kızıltepe’de bazı sorunların olduğunu ifade eden Miroğlu,  “Tarımsal faaliyetlerin başlamasıyla birlikte elektrik sıkıntısı yaşandı. Bu kronikleşmiş bir meseledir. Bu meselenin çözümü için buradaki girişimlerimiz oldu. Zannediyorum kısmi bir sonuç da almış durumdayız. Ama bu sonuç bizi memnun eden bir sonuç değil, bunun kesin çözümü GAP projesinin tamamlanmasıdır.” şeklinde konuştu.

“GAP’ın bir an önce bitirilmesi için gerekirse o kapıdan hiç ayrılmayacağız.”

Miroğlu konuşmasının devamında, “Mezopotamya ovasının bu kuraklığını sona erdirmek için zamanla yarışmamız lazım. Bunun da yolu bellidir. GAP ile ilgili sulama kanalları ihalelerinin bir an önce yapılmasını, mümkünse ihalelerinin bir iki müteahhide değil, bu işi bilecek, bu işi anlayan, yapan tüm Türkiye’de ne kadar müteahhit varsa her birisine 50 kilometre 40 kilometre ver ve bu işi bitir. Bu saatten sonra  en önemli işimiz, bu elektrik meselesinde kalıcı çözüm arayışları içerisine girmektir. GAP’ın Kızıltepe’de sulayacak kanalların bir an önce bitmesi için Orman ve Su İşleri Bakanımızın kapısını çalacağız, gerekirse o kapıdan hiç ayrılmayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Aracıyla yakılan Mehmet Acu ayakkabı parçasından teşhis edilmiş”

Yeşilli Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Mehmet Acu’nun PKK’liler tarafından aracıyla birlikte yakılmasına da değinen Miroğlu,  Acu’nun, geriye kalan sadece bir ayakkabı parçasıyla teşhis edildiğine dikkat çekti.

Nusaybin’e operasyon yapılmadan önce STK’lar ile yaptığı bir telefon görüşmesine de değinen Miroğlu, “ Nusaybin’de bulunan 60 STK adına beni aradılar, tabi aralarında PKK’ ye de yakın olan STK’lar da vardı. Beni arayan arkadaş ‘Tüm STK’lar şunu söylüyor ‘Nusaybin’e girilirse çok kötü şeyler olacak, siz sadece AK Partinin değil Mardin Milletvekilisiniz. Nusaybin’in yakılıp yıkılmasına gönlümüz razı olmuyor.’ dedi. Özetle şunu onlara söyledim; Nusaybin’in başına kötü şeylerin gelmesini istemiyorsanız, yapılacak tek şey var bu örgütü Nusaybin’i terk etmeye ikna edin. İkna ederseniz ben size garanti veriyorum, koridor açılır, terk ederler, Nusaybin de normal yaşamına devam eder. Bunun dışında hiçbir çözüm yolu yok. Hiç bir Devlet ilçesini toprağının belli bir parçasını bu şekilde işgal edilmesini benimseyemez. Bunun üzerinde dururuz dediler ama maalesef olmadı. Ben biliyorum aslında bu karar ne Nusaybin’de, nede Kandilde alınıyor. Bu kararlar belki Tahran’da, Şam’da, Brüksel’de alınıyor.” şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir