• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
İşçileri Bakanı`ndan operasyon açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

101. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni yapıldı. Törene TBMM Genel Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende kaymakamlara seslenen Bakan Ala, "Biz sizden birinci sınıf idareciler olmanızı istiyoruz. İlçeyi idare eden yöneticiler olacaksınız. Bir sıkıntı olduğu zaman başvurulacak yer sizlersiniz. Lider yönetici olmalısınız. O ilçenin önünü açacaksınız. İlçenin ileriye gitmesini sağlayacaksınız. Yoksa orada pozisyonlardan pozisyon koltuklardan bir koltuğa oturasınız diye millet size bu kadar eğitim vermiş değildir" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelede gelinen aşamaya da değinen Ala, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"... Şu an itibariyle bir il ve bir ilçemizde hem operasyonlar hem de sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Şırnak il merkezinde yüzde 95'lerin üzerine çıktı yakın zamanda bitecek operasyonlar. Nusaybin'de de zaman vermek istemiyorum ama Şırnak'a göre biraz daha orta vadede sona erecek. Burada sokağa çıkma yasağı ilan ederken vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini dikkate alıyoruz. Biz onları sonra telafi ediyoruz. Oradaki maddi hasarları karşılıyoruz. Ama kardeşliğimiz yara alırsa o giderilemez. Kendilerine zulmedenlerin bertaraf edilmesi için bir mücadele yürütülüyor. Elbette şehitlerimiz yüreğimizi yakıyor ama memleket meselesi ve ülkenin bekası söz konusu olunca o ailelerdeki metaneti hep birlikte sizler adına saygıyla selamlıyorum. Onlar bu memleketi ayakta tutuyor. Biz de 79 milyon bütün memleket Türkiye'nin hedeflerine kilitlenmiş yürüyoruz. Nusaybin ve Sur'un bazı mahallelerinde operasyonlar bitti ancak sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Çünkü oralarda arama tarama çalışmaları devam ediyor. Silopi, İdil, Cizre ve Yüksekova'da da sokağa çıkma yasakları gece devam ediyor. Vatandaşımızı tam bir koruma altında belli bir müddet onların güvenliği için yapıyoruz bunları. Bir işi yaparken çok zorlu durumlarla karşılaşabilirsiniz. İşte o zaman elinize alacaksınız konuyu ve birinci şart vatandaşa zarar vermeden bu işi nasıl yapabilirizin çalışmasını yapacaksınız ve işe koyulacaksınız. Bakacağınız yer milletin mahşeri vicdanıdır. Şu ana kadar 144 farklı ülkeden 49 bin 343 yabancıya Türkiye'ye geçiş yasağı koyduk. Çünkü gelip buradan başka yerlere geçip terör eğitimi almalarını istemiyoruz. 97 farklı ülkeden 3 bin 513 kişiyi sınır dışı ettik. Bunları oralara bildiriyoruz. Bu bölgeler ile irtibatlı olan 5 bin 172 kişiyi gözaltına aldık. Bunlardan bin 590'ı tutuklandı. Yılbaşından bu tarafa 108 tane önemli olay engellenmiştir. Genç kaymakamlar, elbette herkese kulak kesileceksiniz ama milletin genel çıkarını düşünerek hareket edecek ve söz söyleyeceksiniz."

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise genç kaymakamlara şu tavsiyelerde bulundu:

"Yapacağınız vazifenizde en büyük dayanağınız hukuk olacaktır. Milletin sizlere güven duymasını istiyorsanız hukukun çizdiği çerçeveden çıkmayacaksınız. Güçlünün değil haklının yanında olacaksınız. Hacet kapısı ve çözüm kapısı olacaksınız. Sevgi ve saygı çerçevesinden ayrılmadan hareket ederseniz halkın sizi çok seveceğinden emin olunuz. Önünüze gelen işlerde tarafsız olursanız halkın gönlünde taht kuracağına şimdiden emin olunuz. Cesur ve kararlı olun. Gittiğiniz her yere hoş seda bırakın ve her yerde bir eseriniz olsun."
 

kaynak:star

Bu haberler de ilginizi çekebilir