• DOLAR 32.596
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2504.473
  • ...
ABD`den bir `arma` açıklaması daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA (AA) - ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, DAEŞ'le mücadele çalışmalarına ilişkin, "DAEŞ'in hepimize karşı yönelttiği sorun karşısında Amerika Birleşik Devletleri çok endişelidir. Dolayısıyla Türkiye'nin çok önemli bir mensubu olduğu tüm koalisyon ortaklarımızla, DAEŞ ile mücadele etmek, sahip olduğu alanı azaltmak, Türkiye sınırından uzaklaştırmak için uğraşıyoruz." dedi.

Bass, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'da bir otelde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin "Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin ilerleyişi devam ediyor. ABD de DAEŞ'e karşı onlara destek veriyor. Bu konuda ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerde biraz gerileme hissediliyor. Tek güç olarak YPG'nin orada ilerleyişini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Bass, şu yanıtı verdi:

"Türkiye'deki birkaç kişi tarafından öne sürülen bazı düşünceleri düzeltmeme burada fırsat verdiğiniz için teşekkür ederim. İlk olarak DAEŞ'in hepimize karşı yönelttiği sorun karşısında ABD çok endişelidir. Dolayısıyla Türkiye'nin çok önemli bir mensubu olduğu tüm koalisyon ortaklarımızla, DAEŞ ile mücadele etmek, sahip olduğu alanı azaltmak, Türkiye sınırından uzaklaştırmak için uğraşıyoruz. ABD, DAEŞ'e karşı olan birçok grubu destekliyor Suriye savaşında. Desteklediğimiz en önemli grup, Suriye Arap Koalisyonu adı altında savaşan bir grup Suriyeli Arap savaşçıdır. Bunlara, DAEŞ'e karşı olan savaşlarında onlara özel ekipmanlar sağlıyoruz."

Bass, bir basın mensubunun "Suriye'de ABD askerlerinin YPG armalı üniforma giymelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"(Söz konusu gruplara) Danışmanlık yapan, YPG ile ilişkili bazı Suriyeli Kürt gruplara ait simgeleri kullanan birkaç ABD askerinin durumunun son birkaç gündür çok konuşulduğunu biliyorum. Pentagon Sözcüsü'nün de bildirdiği gibi bu kişisel hareketler izin alınmadan yapılmıştır ve düzeltilmişlerdir. Bu, DAEŞ'e karşı yürütülen savaşta Amerika'nın bir politika seçimini yansıtmamaktadır. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir