• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...

AMASYA - (AA) Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki girişimci Emsal Özdemir, yediği yumurtaları beğenmeyince eski bir tuğla fabrikasını tavuk çiftliğine dönüştürerek organik yumurta üretmeye başladı.

Özdemir, yaklaşık 20 dönüm alana sahip fabrikayı devraldıktan sonra doğal yumurta yemek için tavuk çiftliği kurmaya karar verdi. Fabrika alanında gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra 500 tavuk ve 20 horoz alan Özdemir, organik yumurta üretimine başladı.

Çiftliğinde günde ortalama 400 yumurta üreten Özdemir, yumurtaları Amasya ve çevre illerdeki marketlere pazarlıyor.

Özdemir, yaptığı açıklamada, satın aldığı işletmede farklı bir iş yapmaya karar verdiğini, bölgenin ihtiyacı olduğunu düşündüğü tavuk çiftliğini kurduğunu söyledi.

Özdemir, "Burada tuğla üretimi yapan arkadaşlar iflas etmiş. Burayı alıp tavuk çiftliği kurmaya karar verdim. Bu düşüncemin oluşmasında yediğim yumurtaların kaliteli olmaması da etkili oldu. Yediğimiz yumurtaların hiçbiri organik değildi ve doğal yollarla üretilmiyordu. İnsanlara gezen tavuktan organik yumurta hizmeti vermek için 500 tavuk, 20 horoz alarak üretime başladım. İşimden memnunum. Hayvanlara sevgi verdiğin müddetçe onlar da size sevgisini her şekilde yansıtıyor." diye konuştu.