• DOLAR 32.6
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2507.78
  • ...
Batman Üniversitesi'nin projesi DİKA tarafından  kabul edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sadullah Özel ve Arş. Gör. Gökhan Karhan’ın Dicle Kalkınma Ajansına sunmuş olduğu ’Uygulamalı Ekonometri ve Panel Veri Analizi Eğitimi’ proje kabul edildi.

Proje kapsamında verilecek eğitimde araştırma yöntemlerinden teorik olarak bahsedilecek ve panel veri analizi uygulamalı olarak Stata ya da Eviews programları ile verilecek.

Konuyla ilgili Batman Üniversitesinden yapılan açıklamada, “Panel veri analizi özellikle son yıllarda sosyal bilimlerde sıkça başvurulan bir analiz yöntemidir. Kesitlere ait zaman serileri veya zaman serilerine ait kesit verileri olarak tanımlanan panel veriler, firmalar, ülkeler ve hane halkı gibi birimlerden oluşan yatay kesit gözlemlerinin, zaman boyutu ile de ifade edilmesi olarak da yorumlanabilmektedir. Yatay kesit ve zaman serisi birleşimini içeren veri setlerinin kullanıldığı panel regresyon modelleri arasında, tek yönlü ve çift yönlü sabit etkiler ile tesadüfi etkiler modeli, dinamik panel analizi, genelleştirilmiş EKK gibi birçok yöntem yer almaktadır. Proje kapsamında Ewievs ve Stata programları kullanılarak Panel veri modellemesi yapılıp; uygulamalı olarak analizler gerçekleştirilecektir.” denildi.

Eğitimin 7 gün sürmesinin planlandığı belirtilen açıklamada, “İlk beş gün temel ekonometrik yöntemler ve panel veri analizi eğitimi verilecek olup, geri kalan günlerde edinilen teorik bilginin bilgisayar ortamında uygulamaya dönüştürülmesi sağlanacak. Bu projeyle, projenin hedef grupları olan Batman, Mardin Artuklu ve Şırnak Üniversiteleri akademisyenlerinin teknik bilgi ve beceri düzeyleri artacaktır. Eğitimde edindikleri bilgileri bölge ya da ülke ile ilgili yapacakları araştırmalarında kullanacak olmaları yapılan çalışmaların niteliğini ve kalitesini artıracak.” ifadelerine yer verildi.(İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir