• DOLAR 32.52
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2418.535
  • ...
PayPal Türkiye'deki faaliyetlerini durdurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnternet üzeri alışveriş ve ödeme sistemi PayPal, lisans başvurularının reddedilmesi ve ilgili kurumun faaliyetlerini durdurmaları yönündeki talimatı doğrultusunda 6 Haziran itibariyle faaliyetlerini durduracağını açıkladı.

PayPal tarafından müşterilerine gönderilen Mail ile resmi web sitelerinde yapılan açıklamada, "6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır. Müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler." denildi.

Açıklamanın devamında, Belirtmek isteriz ki, "Yerel düzenleyici kuruluşa yaptığımız lisans başvurusunun reddi ve ilgili kurumun Türkiye'deki faaliyetlerimizi durdurma talimatı doğrultusunda uygulamak durumunda olduğumuz bu karardan dolayı üzüntü duymaktayız.” ifadelerine yer verildi.

PayPal nedir?

PayPal, internet üzerinden çalışan online bir ödeme sistemidir. Kredi kartı kullanarak veya kullanmayarak, internet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını ya da istenilen kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para gönderilmesini sağlayan bir sistemdir. PayPal Belçika, Almanya, Avusturya, Fransa, İsviçre, İspanya ve ABD’nin yerel web sitelerinde bulunuyor. PayPal ile Amerikan Doları ve Yen gibi birden çok para birimini kullanarak ödeme yapılabiliyor. Bu para birimleri arasındaki değişimleri PayPal kendi döviz kurları ile otomatik olarak yapıyor. PayPal'ın döviz kurları ise PayPal sitesinden öğrenilebiliyor. Ayrıca Türk Lirasıyla da ödeme alınabilir ya da ödeme yapılabilmektedir. (Ömer Özbey-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir