• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
Şırnak`ta PKK`ye ait mühimmat ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ta PKK'ye yönelik operasyonlar sürerken, evlerde yapılan arama tarama faaliyetlerinde PKK'lilere ait mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Bahçelievler ve Yeni Mahallede operasyonların devam ederken burada yapılan ev aramalarında PKK'lilere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği, bu silahlardan birisinin Rus yapımı suikast keskin nişancı silahı ve zırh delici Zagros silahı olduğu belirtildi.

Ele geçirilen silah ve mühimmat şu şekilde sıralandı: "Bir Adet Zagros keskin nişancı silahı, bir adet roketatar, bir adet dragunov keskin nişancı silahı, bir adet AK-47, 4 adet dragunov silahına ait şarjör, 20 adet AK-47 şarjörü 615 adet AK-47 fişeği, 3 adet Zagros silahına ait fişek, bir adet kurusıkı tabanca, 9 adet el bombası, 9 adet roketatar mühimmatı, 2 adet gaz maskesi, 2 adet hücum yeleği ve 12 adet örgütsel doküman."

Öte yandan Şırnak'ta bugüne kadar 474 PKK'linin öldüğü belirtilirken, 4 bin ev aramasının tamamladığı, tamamı el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 217 barikatın kaldırdığı, 39 çukurun kapatıldığı ve bin 388 el yapımı patlayıcının imha edildiği ifade edildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir