• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"İsrail ile anlaşmak ümmetin kalbine hançer saplamak gibidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail`in Mavi Marmara gemisine yönelik yaptığı saldırının 6'ncı yıl dönümünde konuşan Mavi Marmara gazileri, İsrail`in Gazze ablukasını asla kaldırmayacağını belirterek, Türkiye'nin İsrail ile anlaşmanın İslam ümmetinin kalbine hançer saplamak gibi olduğunu söylediler.

İsrail`in kurulduğu günden beri Ortadoğu`da ve Filistin`de Müslümanlara zulmettiğini söyleyen Mavi Marmara gazilerinden Hüseyin Solmuş,  İsrail`in Gazze`ye uyguladığı ambargo nedeniyle çok büyük bir dramın yaşandığını belirtti.

Türkiye`nin Mavi Marmara konusunda gösterdiği tutum ve davranışının İslam ümmeti içerisinde özellikle de Filistin halkı arasında çok güzel karşılandığını hatırlatan Solmuş, “Son zamanlarda basında İsrail ile anlaşmanın ve perde arkasından bir diyalogun gerçekleştiğine şahit oluyoruz. Bu durum çok acı. Hükümet neden İsrail`e mecbur kalmış, ya da neden İsrail ile bir barış ve anlaşma içerisine girmektedir?  Bunu anlamaktan zorluk çekiyoruz anlamak da istemiyoruz.” dedi.

Mavi Marmara`da 10 kardeşlerini şehit verdiğini, bu durumun dahi kendi başına bir savaş suçu olduğunu dile getiren Solmuş,  “Hâlâ da bazı gazi kardeşlerimiz normal fiziki sağlıklarına kavuşmamış ve psikolojileri bozuk durumdalar. Hal böyle iken hükümet, ‘Biz barışa yakınız, İsrail bizim dostumuz` gibi söylemleri bizi hakikaten çok üzmüş ve derinden yaralamıştır. Bu ümmetin bağrına hançer saplamak gibi bir şeydir.” diyerek hükümetin tutumunu eleştirdi.

Solmuş, İsrail ile olan barışın veya herhangi bir anlaşmanın, başta Türkiye`ye umut bağlayan Filistin`deki kadın, çocuk herkese, Mavi Marmara şehitlerinin ailesine ve gazilerine çok büyük bir hayal kırıklığı olacağını söyledi.

Solmuş, "Mavi Marmara hadisesinden sonra 5 yıldır ümmet içerisinde hayır ile yâd ediliyordunuz. Bugün ne oldu da ne değişti de siz geri adım atarak İsrail`e mecbur kalıyorsunuz?  Türkiye`nin Ortadoğu`da ekonomik ve siyasi olarak hiç kimseye bir ihtiyacı yokken, İsrail`in ezik, mahcup ve boynu bükük bir haldeyken neyi ve hangi konuda anlaşmaya çalışıyorsunuz?" dedi.

“Filistinli şehitlerin elleri yakanızda olacaktır”

Hükümete çağrıda bulunan Solmuş, “Sakın İsrail ile anlaşmaya varmasınlar. Bunca ilerleme sağlanmışken, pişmanlık yaşasalar,  ya da barışmak gibi duruma düşseler bu ümmeti derinden yaralayacaktır. Mahşer-i Kübra`da Filistin halkının,  şehitlerinin,  gazilerinin ve hepimizin elleri onların yaklarında olacaktır. Neden ümmeti yanıltınız?” diyerek tepki gösterdi.

“Cumhurbaşkanı, ‘İsrail terör devletidir` demişti”

İsrail`in Gazze ablukasını asla kaldırmayacağını söyleyen Solmuş, “Sayın Cumhurbaşkanı ‘İsrail terör devletidir` demişti. Peki, terör devleti olan İsrail ile bugün ne için anlaşıyorsunuz, İsrail ablukayı kaldıracak mı, Bu şarttı kabul ediyor mu? Kim buna inanır, bir çocuk bile buna inanmaz. İsrail asla Hamas`ı tanımayacak ve ablukayı kaldırmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye yılana sarılmaması gerekir”

Mavi Marmara saldırısında 9 kurşun yarası alan Mehmet Ali Zeybek ise “İsrail her gün Filistin halkını ölümüne kadar mağdur etmektedir. Bizler bu mağduriyet ortadan kalkıncaya kadar mücadele edeceğiz. Devlet başımıza gelen bu olayda hamilik yapsaydı, ona göre uluslararası sularda da tedbirini alırdı. Veya vatandaşını bir şekilde korurdu.  Zaten daha öncede İsrail ile Türkiye arasında ticari anlaşmalar vardı.” dedi.

Son süreçte yalnızlaşan Türkiye`yi yılanın kucağına itme gibi bir çabanın olduğuna işaret eden Zeybek,  İsrail`i yılana benzeterek, “Türkiye denize düşmüşse o yılana sarılmaması lazım. Bu şartlar içerisinde yüzmeyi öğrenmesi ve o yılandan uzaklaşması lazım.  Çünkü o yılanın hem sokacağını ve tutup onu denizin en dibine sürükleyeceğini bilmesi gerekir.” diye konuştu.

İsrail`i asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Zeybek,  “Hukuki süreç işlese de, tazminat verilse de hatta abluka kalksa dahi bizler İsrail`den razı olmayız. Çünkü onun politikası ve canavarlığı ortadadır. Fırsat buldukça sivil halka katliam yapmaktadır. İsrail isterse Türkiye ile her türlü anlaşma yapsın, biz asla onları kabul etmeyeceğiz. Gereken tepki neyse yerine getirmeye çalışılacağız.” sözlerini kullandı.

“Filistin`i gündemimize oturtmalıyız”

Hükümetten yana hiçbir umutlarının olmadığını söyleyen Zeybek, kendilerinin kanları akıtıldığını, kardeşlerinin şehit edildiğini ve hala da Filistin`deki kardeşlerinin katledildiğine vurgu yaptı.

Filistin`in çok büyük bir zorbalık altında olduğuna dikkat çeken Zeybek,  “Biz halk olarak Filistin`i çocuklarımıza, ailelerimize ve toplumumuza anlatmamız lazım. Filistin`i gündemimize oturtmalıyız. Aksi takdirde temennilerle bir yerlere varamayız.” dedi.  (Yunus Sırat, M. Sıddık Bilge-İLKHA)





 

Bu haberler de ilginizi çekebilir