• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
"Böyle vahşi ve gaddar saldırıların yaşandığını hatırlamıyorum"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin`de bazı taziye ziyaretinde bulundu. Miroğlu, ilk önce kaçırıldıktan sonra aracıyla birlikte ateşe verilerek öldürülen Yeşilli Bahçebaşı Mahalle Muhtarı Mehmet Acu`nun taziyesi katıldı.

Burada konuşan Miroğlu, yapılan saldırıların ne özgürlükle ne de hak arayışıyla bir ilgisi olmadığını söyledi. Miroğlu, “Hiçbir insan böyle bir ölümü hak etmiyor. Maalesef bölgemizde çok feci katliamlarla karşı karşıyayız. Şiddet ve terörden medet umanlar birliğimize, kardeşliğimize saldırıyorlar. Diyarbakır`ın bir köyünde 15 ton bomba patlatıp 17 vatandaşımızı katlettiler. 17 vatandaşımızdan geriye kalan sadece 60 kilo oldu. Gençlerimizde, yaşlılarımızda bilirler ki, biz bölgemizde daha önce böyle olaylara tanık olmadık. Bunlar bizi, bu olaylara tanık olmaya zorluyorlar. Bunları yapanları insanlığın vicdanına mahkûm etmek lazım ve mahkûm da olacaklardır. Ne yaparlarsa yapsınlar biz Mardin halkının birliği ve bütünlüğü için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Siyasi fikirlerimizin farklılığının hiçbir önemi yoktur. İnsan olarak yaşamaya devam edeceksek, birbirimizin fikirlerine saygı göstermemiz gerekiyor. Mardin`in çoğulculuğu dillere destan bir çoğulculuktur.” dedi.

Miroğlu, daha sonra Midyat`ta bağlı Anıtlı Köyü`nde Jandarma Karakolu`na bombalı pikapla düzenlenen saldırıda hayatlarını kaybeden geçici köy korucuları Tahsin Demir (38) ve Şehmus Boru`nun (42) Ortaca Köyü`ndeki taziyelerine katıldı.

Miroğlu, taziyenin ardından Anıtlı Köyü`ne geçerek patlamanın yaşandığı karakolda incelemelerde bulunduktan sonra köyden ayrıldı. (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir