• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
"Zekâtlarımızı fitrelerimizi ve sadakalarımızı arttıralım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayıyla ilgili açıklamalarda bulunan Hilvan ilçe Müftüsü Tahsin Ekim, Ramazan ayının bereketli ve feyizli bir ay olduğunu belirterek, Müslümanlara namazlarına daha fazla dikkat etmeleri, zekât, fitre ve sadakalarını arttırmaları hususlarında tavsiyelerde bulundu.

Orucun hikmetine değinen Müftü Ekim, "Tutuğumuz oruçlar sadece bizim ağzımızı tutmakla, nefsimizi tutmakla değil, bunun yanında ahlakımızın da bununla beraber güzelleşmesi lazım. Rabbimiz burada Mümin`in olgunlaşmasını istiyor. Olgunlaşmak isteyen ve insanı kâmil olmak isteyenler, hem yemeklerinde hem de davranışlarında kısıtlamaya giderler. Çünkü insanın olgunlaşması az uyuma, az konuşma ve az yeme gibi yollardan geçer." dedi.

Ramazan ayının Ümmetin ayı olduğunu belirten Ekim, bu ayda oruç, zekât, fitre, Teravih Namazı gibi affa vesile olan ibadetlerin bir arada bulunması hasebiyle diğer aylardan daha bereketli bir ay olduğunu söyledi.

"Oruç nefsi kontrol altına almak için bir fırsattır"

Orucun nefsi kontrol altına almak için bir fırsat olduğunu ifade eden Ekim, şöyle konuştu:

"Ramazan ayında nefsin isteklerini yerine getirmemekle irademizi sağlamlaştırıyoruz. Allah-u Teâlâ'nın Kur`an`ı Kerim'de kullandığı bir ifade vardır, "Nefsini ilah edineni gördün mü" kişi nefsinin her istediğini yapmaya kalkarsa nefsini ilah haline getirir belli bir zaman sonra oruç tutamayacağını, namaz kılamayacağını söyleme aşamasına gelebilir. Bu nedenle oruç, insana sabrı ve nefsi kontrol altına almayı öğretiyor." dedi.

"Zekâtlarımızı, fitrelerimizi ve sadakalarımızı arttıralım"

Ramazan ayında zekâtın ve sadakaların artırılması gerektiğine vurgu yapan Ekim, "Oruç feyizli ve bereketli bir aydır. Onun bereket ve feyzini oruçlu olduğumuz günlerde çok yakinen hissediyoruz. Bundan istifade etmek adına zekâtlarımızı, fitrelerimizi ve sadakalarımızı elimizden geldiğince mutlaka artıralım. Ramazan ayından sonrada bu hayırlarımıza devam edelim." diye konuştu.

Namaz ile zekâtın sürekli beraber zikredildiğini hatırlatan Ekim, zekâtın ihmal edilmeye gelmeyen önemli bir ibadet olduğunu ifade etti.

Ekim, son olarak şunları söyledi: "Bir Mümin eğer zekâtını vermez ve ya ihmal ederse bu çok büyük bir iştir. Sahabeler döneminde zekât verilmediği için bazı kabilelere savaş açılmıştır. Peki, biz vermezsek ne olur? Kimse bizimle savaşmayacak ama Allah`ın gazaplarından bir gazabı elde ederiz. Malımızda bereketimiz gider, hastalıklar meydana çıkabilir, huzurumuz kalmaz Rabbimiz böyle buyuruyor. Hem Müslüman olan hem de Müslümanlığın gereğini yapmayan kişilerin başlarına mutlaka bir musibet, bir afet gelir. Eğer gelmez ise o zaman daha büyük bir afet gelir ki o da kıyamette, mahşer gününde Rabbimizin huzurunda ne tür cevap vereceklerini kendileri düşünsün." (Ramazan Şefkatlı - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir