• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Muhaliflerin başmüzakerecisi Alluş istifa etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) heyetinin Başmüzakerecisi Muhammed Alluş, uluslararası toplumun Suriye krizini bitimedeki "ciddiyetsizliğini" protesto ederek istifa etti.

Suriyeli muhalif gruplardan Ceyşul İslam'ın (İslam Ordusu) siyasi lideri de olan Başmüzakereci Alluş, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Uluslararası toplumun Suriye'de akan kanı durdurmaya gücü yeter ancak Suriye halkının dramına son vermek için ciddi bir istek söz konusu değil" ifadesini kullandı.

"Suriye rejiminin halkını bombalamakta ısrarı" nedeniyle Cenevre'de yapılan daha önceki üç turda bir sonuç elde edilemediğine dikkati çeken Alluş, uluslararası toplumun da insani durum başta olmak üzere aldığı kararları uygulatmaktan aciz kaldığını belirtti.

Birleşmiş Milletler'in de müzakerelerin gündeminin belirlenmesine ilişkin anlaşmayı sağlayamadığını hatırlatan Alluş, "Özgür Suriye Ordusu, devrimci gruplar ve tüm siyasi taraflara birlik çağrısında bulunuyorum. Bu zaferin tek yoludur." değerlendirmesini yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir