• DOLAR 32.589
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2507.64
  • ...
Valilikten 5 korucunun yaralandığı saldırıya ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği Kulp ilçesindeki Zeyrek Jandarma karakolu yakınlarında bombalı aracın patlatılması sonucu 5 korucunun yaralandığı olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, yol emniyet ve kontrol faaliyetleri tedbirler çerçevesinde 29 Mayıs 2016 saat 22.15 sıralarında Kulp İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Zeyrek Jandarma Karakol  komutanlığının  yaklaşık bir kilometre batısında Lice-Kulp karayolu üzerinde yol emniyet görevi icra eden askerler tarafından bomba yüklü olduğu değerlendirilen şüpheli aracın durdurulmaya çalışıldığı belirtildi.

Açıklamanın devamında “Araçtan inen 3 BTÖ mensubunun kaçmaya çalışması üzerine yol kontrolünde görevli GKK`lar ile BTÖ mensupları arasında kısa süreli sıcak temas yaşanmış, bir BTÖ mensubu ele geçirilmiştir.” denilerek olay yerinden kaçan 2 PKK`linin söz konusu bombalı aracı patlatması sonucu, 5 korucunun ve bir sivilin hafif şekilde yaralandığı kaydedildi.

Yaralıların kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındığı belirtilirken olay yerinden kaçan PKK`lilerin yakalanması amacıyla bölgede havadan ve karadan operasyon başlatıldığı belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir