• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
6-7 Ekim şehitlerinin aileleri Cumhurbaşkanıyla görüşmelerini anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün Diyarbakır`a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6-7 Ekim Kobani bahaneli olaylarda PKK`liler tarafından katledilenlerin ailesiyle basına kapalı görüştü. Görüşmeye Yasin Börü'nün annesi Hatice  Börü, babası Fikri Börü, amcası Mustafa Börü ile Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz ve Hüseyin Dakak'ın babası Öztekin Dakak katıldı.

Yaptıkları görüşmeyi İLKHA`ya anlatan aileler, 6-7  Ekim olaylarının azmettiricilerinin de yargılanması gerektiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan`a ilettiklerini söyledi.

6-7 Ekim Kobani bahaneli olaylarda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttığı esnada PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, Erdoğan`dan çocuklarının katil zanlılarının yargılandığı davayı takip etmelerini istediklerini ifade etti.

“Cumhurbaşkanı da bize davanın takipçisi olacağı sözünü verdi”

Yapılan görüşmeden memnun olduğunu aktaran baba Börü, “Cumhurbaşkanından 6-7 Ekim olaylarında Yasin ve arkadaşlarının katillerini yargılandığı davayı takip etmelerini istedik. Cumhurbaşkanı da bize davanın takipçisi olacağı sözünü verdi. Biz de bu davanın peşini bırakmayacağımızı aktardık. Ayrıca olaylarda azmettirici olanların da yargılanmasını Erdoğan`dan istedik.” dedi.

Hüseyin Dakak`ın babası Öztekin Dakak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan Selahattin Demirtaş`ın yargılanmasını istediklerini söyledi.

“Önümüzdeki günlerde Ankara`da cumhurbaşkanı ile görüşeceğiz”

Dakak, “Cumhurbaşkanından mahkemenin düzenli gitmesini istedik. Zaten orada kürsüde bu durumu konuştu. Kürsüde ‘Ey yargı üzerine düşen görevi yapacaksın. Eğer yargı üzerine düşen görevi yapmıyorsa, tarih bunun hesabını sorar. Biliyorsunuz, 'Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz' hükmü var. Bu hüküm bir gün gelecek yakanıza yapışacak. Bundan kaçış yok.` diye konuştu. Bizim de mağdur aileler olarak cumhurbaşkanından beklentilerimiz var. Önümüzdeki günlerde Ankara`da cumhurbaşkanı ile görüşeceğiz.” ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanının yargı hakkında açıklamaları beklentimizi arttırdı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın yargı hakkında söylediği ifadelerin mağdur ailelerin beklentilerini arttırdığını söyleyen Dakak,  “Cumhurbaşkanının yargı hakkında böyle bir açıklama yapmasıyla bir beklentimiz oluştu. Yargıyla ilgili umudumuz yoktu, bu konuşmasından dolayı yargıç heyet dinlemişse inşallah suçlular hakkını bulacaktır. Azmettiriciler ile ilgili ise, Demirtaş ve halkı kışkırtanların bu davada yargılanmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Görüşmeden sonra kendisinde de mahkeme hakkında bir umut oluştuğunu söyleyen Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz, gerçek adaletin yerine getirilmesini istedi.

“Nereye kaçıyorlarsa kaçsınlar, onları yakalayıp adalete teslim edeceğiz”

“Cumhurbaşkanına, çocuklarımızın katillerinin dosyalarının birleştirilmesini istedik.  Oğlumun katillerine çocuk diyorlar ama onlar çocuklarımızı katlettiler. Cumhurbaşkanına oğlumun katillerine müebbet ceza verilmesini istedim. Olaylarda azmettiricilerin mahkemede yargılanmasını istedim. Çünkü bu azmettiriciler, yavaş yavaş buralardan kaçıyorlar.” diyen Baba Gökgöz, bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın kendisine, “Nereye kaçıyorlarsa kaçsınlar, onları yakalayıp adalete teslim edeceğiz, peşlerini bırakmayacağız.” Dediğini aktaran baba Gökgöz, “Biz mağdur aileleri bu görüşmede sorunlarımızı aktardık. İnşallah bu konular hakkında bir gelişme bekliyoruz. Söylediklerinin arkalarında durmaları lazım.” dediğini aktardı. 

Hatırlanacağı üzere 6-7 Ekim 2014`te Selahattin Demirtaş'ın çağrısı üzere PKK/HDP'liler sokaklara çıkarak kurban eti dağıtan Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyat Güneş ve onlarca mazlumu hunharca katletmişlerdi.  (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir