• DOLAR 32.355
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2308.135
  • ...
Kur`an Nesli Platformu`ndan `Sabah namazı buluşmaları`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an Nesli Platformu tarafından Mayıs ayının son haftası ilan edilen “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” kapsamında yapılacak etkinliklerin başlangıcı Batman`daki 5 camide  ‘Sabah namazı buluşması`yla yapıldı.

İmam Abdullah, Hamidiler, Şevket Başak, Hüriyet, Kudret, Hacı Şirin, Hacı Musa ve Hz. Ömer camilerinde kılınan sabah namazında müminler hep birlikte saf tutup dua ettiler.

Yavuz Selim (İpragaz) Mahallesi`nde bulunan İmam Abdullah camisinde kılınan namazın ardından kısa bir konuşma yapan Kur'an Nesli Platformu'na üye derneklerden Şefkat Eli Derneği Yönetim Kurul Üyesi Molla Abdulhakim Şimşek, namazın ehemmiyetine dikkat çekmek, insanların özüne dönmesi için böyle bir program tertiplendiğini söyledi.

Şimşek, "Bu Kürt milleti Müslüman bir millettir. Fakat namaz bizlerin özellikler geçlerimizin arasında ehemmiyetsiz olmuş durumdadır. Namazın ehemmiyeti için Kur'an Nesli Platformu tarafından sabah namazı buluşmasını tertipledi. Namazların arasında özellikle gençlere en zor gelen camide sabah namazını kılmaktır.  Bunun önüne geçmek için sabah namazı buluşması tertiplendi. Kur'an Nesli Platformu olarak gençler namaza teşvik edilmiş. Ey gençler sabah namazı camide kılınması halk arasında azalmış ise de imanlı geçlerde azalmaması gerekir. Namaz dinin direği olduğundan dolayı dinimizin direğini sağlam yapmalıyız.” dedi.

Yapılan sohbet sonrası katılımcılara camide ikram edilen çorba ile sona erdi.

Program sonrası konu hakkında bilgi veren Kur'an Nesli Platformu gönüllüsü Abdurrezzak Çelik, " Kur'an Nesli Platformu olarak 'Dünya Müslüman Gençlik Haftası' nedeniyle Batman merkezde bulunan 5 camide sabah namazı buluşmasıyla yapılacak bir dizi etkinliklerin startını vermiş olduk. Bugünden itibaren gençlere yönelik yapılacak futbol turnuvası, sınavlar, bilgi yarışmaları, halk koşunu ve nihayetinde  yapılacak genel bir piknik programı ile de program son bulacak. Sabah namazları buluşması 'Dünya Müslüman Gençlik Haftası' ile sınırlı kalmayıp yılın tüm günlerine yaymayı amaçlıyoruz. Takdir bizden inayet Allah'tan. Allah Teâlâ'dan muvaffakiyetler diliyoruz.” diye konuştu.   (M.Sait Çelik- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir