• DOLAR 32.482
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2436.547
  • ...
Radyo temsilcileri Gaziantep'te bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin de destek verdiği toplantıda Gaziantep'te yayın hayatına devam eden radyo, televizyon ve gazete  çalışanları  ile sektörün sorunları masaya yatırıldı.

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, Radyo Televizyon Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve RATEM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atılmış, Kervan Radyo Yayıncılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Korkmaz’ın yanı sıra birçok kurum ve kuruluştan temsilci katıldı.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, RATEM Yönetim Kurulu Üyesi ve Nar Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atılmış, Gaziantep'in sektörel sorunlarına ve çözüm önerilerine dikkat çekti.

Gaziantep’in ekonomisi, tarihi ve kültürüyle nasıl güçlü bir şehirse, basınıyla da bir o kadar güçlü olduğunu belirten Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, “Sektörümüz için önemli olan bu toplantının Gaziantep'te yapılması bizi bir kez daha onurlandırmıştır. RATEM'in bizim için ayrı bir yeri bulunmaktadır.” dedi.

Gaziantep'te 21 tane günlük gazete, 7 televizyon ve 14 radyonun yayın hayatını sürdürdüğünü belirten Ay, “Ülke geneline baktığımızda basın sektörünün çözüm arayan birçok sorunu olduğunu biliyoruz. Bizde bu sorunu Gaziantep'te fazlasıyla hissetmekteyiz. GGC olarak sorunları güçlü bir elle çözümlemeyi arzu ediyoruz. Radyoların telif haklarındaki kaosu büyük bir sorun olarak karşımızda duruyor. Gazetelerde de durum çok farklı değil, bir gazetenin resmi ilan gelirleri ile ayakta durması imkansız hale gelmiştir.  Bununla ilgili çok ciddi bir çalışma yapılması gerekmektedir. Ayrıca internet üzerinden yayın yapan televizyon ve radyolar kontrolsüz bir şekilde yaygınlaşmaktadır. Maalesef caydırıcı önlemler alınmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Devasa sorunlar var

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy ise yaptığı konuşmada sektör sorunlarına değinerek, “Başbakan  Çankaya Köşkü'nde kültür politikaları açıklaması yaptığında, Mayıs ayında ‘Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun çıkacağını söylemesiyle  bizi bir telaş aldı. Özellikle telifle ilgili gelişmeler can sıkmaya devam ederken, RATEM'in çözüm önerilerini konuşmak üzere bölge toplantılarına start verdik. Bölge toplantılarını tamamlayıp yayın kuruluşları ile istişare yapıyoruz. RATEM 21 kişilik yönetim kurulu ile bu devasa sorunlarla baş etmeye çalışıyor. Bugün, yerel televizyonların uyduya çıkma sorununu konuşacağız.”şeklinde konuştu.

RATEM'in 15’inci yılında yaptığı Gaziantep Bölge Toplantısında  konuşan Nar Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atılmış da, RATEM’in kendi meslektaşlarının önemli bir parçası haline geldiğini söyledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir