• DOLAR 32.561
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.156
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır`da konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım, beraberindeki heyet ile beraber toplu açılış törenine katılıp sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmek üzere Diyarbakır`a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın ayrıca Tanışık köyünü de ziyaret etmesi bekleniyor. Diyarbakır Valiliği önünde konuşan Erdoğan, açılışı yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım`ın Diyarbakır ziyaretine eşleri Emine Erdoğan ve Semiha Yıldırım ile bakanların bulunduğu yoğun bir kalabalık da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın ziyaret ettiği Diyarbakır`a 2 bin 600 polis daha takviye gönderilerek güvenlik önlemleri arttırıldı. Şehrin çeşitli yerlerindeki birçok cadde güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı, birçok binaya da kesken nişancılar yerleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın açılışı yapacağı alanı dolduranlar, ‘Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP` şeklinde sloganlar atması dikkatlerden kaçmadı.

Diyarbakır Valiliği önünde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da yapılan yol çalışmalarına dikkat çekti.

Bölgedeki yatırımlara ve karşılaşılan sorunlara değinen Erdoğan, “Biz buraya efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Diyarbakır`da yaptığımız toplam yatırım 24 kat trilyon liradır. Eğer bu son 2 yılda terör nedeniyle ortaya çıkan durumu sayarsak, 30 kat trilyon. Çocukların eğitimi için çalıştık, derslikleri yaktılar. Bunlar camilerimizi yıktı, okullarımızı yıktı. Bunlar, ateist, bunlar Zerdüşt. Bunlar bizlerin değerleriyle hareket etmiyorlar.  Er ya da geç Diyarbakırlı ve Şırnaklı kardeşim bunların ne olduğunu anlayacak. Herkes anlayacak ve bunlara gereken dersi verecek.” şeklinde konuştu.

“Onlar PKK adına parlamentoda”

PKK`nin eylemlerini sert eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölücü terör örgütü 15 ton patlayıcı ile kardeşlerimizin hayatını kaybetmelerine yol açtılar mı? PKK`nın desteklediği parti parlamentoda mı? Onlar PKK adına parlamentoda. Ne oldu şimdi 376 oyla dokunulmazlık kalktı. Yurt dışına kaçıyorlar, kaçmayın! Aynen paralel yapı gibi bunlar da kaçıyor.  Bu örgütün kayıtsız şartsız silahları bırakması gerekiyor. Silahı bırakırlar, bıraktığı yerde alırlar. Bu oyuna gelmeyiz. Eğer bırakmazlarsa, bu ülkeyi terk etmek zorunda kalacaklar.” ifadelerini kullandı.

“Yasin kardeşimizi vahşice katlettiler”

Bölge insanının yaşadıkları sıkıntıları anladığını belirten Erdoğan, “Yasin kardeşimizi kurban eti dağıtırken vahşice katlettiler, 3. kattan attılar. Arabayla üzerlerinden geçtiler. PKK, YPG, DAİŞ, PYD, hiçbirinin farkı yok. Amerika'nın YPG'ye destek vermesini kınıyorum. 'Teröre karşı durduk' demekle teröre karşı durulmaz. Suriye'deki oyunu ülkemizde de sahneye koymaya kalktı. PKK, YPG, PYD, DAİŞ bunların hiçbirinin birbirinden farkı yok. Hepsi terör örgütüdür.” şeklinde konuştu.

“ABD'nin YPG'ye verdiği desteği kınıyorum”

ABD`nin YPG`ye verdiği desteğe değinen Erdoğan, “ABD'nin YPG'ye verdiği desteği kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Dolayısıyla bize dost olanlar. Bizimle NATO'da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleri ile Suriye'ye göndermemeli, gönderemez. 'Hala YPG'ye destek vermeye devam edeceğiz, o PKK değildir' diyenler gel de bunun bizden dersini al. Yanlış yerde duruyorsunuz. 'Teröre karşıyız' demekle teröre karşı olunmaz. Bizzat terör örgütü ile ilgili bütün belgeleri veriyoruz. Ama attıkları adımlar yanlış" diye konuştu.

“Sur`da evi yıkılanları evlere yerleştireceğiz”

Sur`da yaşanan mağduriyetlere de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evi yıkılan herkesi evlere yerleştireceğiz. Van`da nasıl yaptık, Bingöl`de nasıl yaptık. Burada da bölge halkını mağdur etmeyeceğiz. Bu süreç bölge halkı için bir milattır. Paralel yapıya yönelik, milli güvenlik kurulunda legal görünümlü illegal yapılara karşı mücadele için karar aldık. Bunu hükümete bildirdik. Hükümet de harekete geçecek.” dedi.

Projeler hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığımız, yol ve PTT hizmet binalarını tamamladı. Biz geldiğimiz zaman şu Diyarbakır'da 37 kilometre yol varken, 10 katına çıktı. Diyarbakır'ı Ankara'ya, İstanbul'a, Antalya'ya ve dünyaya bir adım mesafesinde yakınlaştıran havalimanının yeni terminal binasının hayırlı olmasını diliyorum. Tabi 6 körüğü ile inşallah farklı bir hizmeti verecek. Bugün diğer kurumlarımızın yatırımları ile birlikte açılışını yapacağımız hizmetlerin toplam rakamı 558 milyon TL'yi geçiyor. Eğitimden sağlığa atacağımız birçok adım ile birlikte Diyarbakır yeni bir değişim ve gelişim yaşıyor inşallah. TOKİ'nin dar gelirli vatandaşlar için yaptığı konutların açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın, Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Kocaköy Devlet Hastanesi'ne açıyoruz. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımız, trafolar yaptı. İçişleri Bakanlığımız güvenlik güçlerimiz için sosyal tesisler yaptı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığımız, yol ve PTT hizmet binalarını tamamladı. Biz geldiğimiz zaman şu Diyarbakır'da 37 kilometre yol varken, 10 katına çıktı. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel/Hamza Adıyaman – İLKHA) 






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir