• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
Başbakan Diyarbakırlılara hitap etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplu açılış töreni için Diyarbakır'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldım ve bakanların bulunduğu törende halka hitap eden Yıldırım, Diyarbakır'da 600 trilyona varan eserlerin açılışını yapıldığını söyledi.

Konuşmasına kardeşlik mesajları vererek başlayan Başbakan Yıldırım, "Bugün Diyarbakırlı kardeşlerimizle kucaklaşmak için buradayız. Bundan sadece 10 gün önce Diyarbakır'a geldim. Diyarbakır'ın Tanışık köyüne, Dürümlü mezrasına gittim. Orada tonlarca patlayıcıyla 16 kardeşimizi kalleşçe katleden terör örgütünün o çirkin yüzünü bütün dünyaya göstermek için oradaydık." dedi.

Diyarbakır'da 600 trilyona varan eserlerin açılışının yapıldığını belirten Yıldırım, "En büyüğü, en önemlisi Diyarbakır Uluslararası Havaalanıdır. Yaklaşık 270 trilyona var olmuş ve Güneydoğu'nun körüklü köprülü tek havaalanıdır. Milletimize hayırlı olsun. Diyarbakır Havaalanı artık uluslararası havaalanı oldu. Erbil'e ve Kıbrıs'a seferler başladı. Önümüzdeki günlerde Diyarbakır'dan yurt dışına farklı noktalara seferler başlayacak. Çukurlar kazanlar bu yaptıklarından bir kez daha pişman olacak." ifadelerini kullandı.

"Diyarbakır'a bugüne kadar son 14 yıl içerisinde yaptığımız hizmetlerin tutarı 25 katrilyon 'dur." diyen Yıldım daha sonra şöyle konuştu: "Diyarbakır'a helal olsun. Diyarbakır'da, her alanda birçok hizmeti vatandaşımızın ayağına getirdik. Diyarbakır'ın 2002 yılında bölünmüş yolu, 37 kilometre. Koca Diyarbakır'da 30 kilometre bölünmüş yol. 14 yılda biz AK Parti iktidarı olarak 350 kilometre yol yaptık. Diyarbakır'ı Mardin'e, Elazığ'a, Batman'a, Siirt'e, Şanlıurfa'ya bölünmüş yolla bağladık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Milleti birleştirdik, kardeş yaptık"

Diyarbakır'da eğitimde de ilerleme olduğunu söyleyen Yıldım, "Selahattin Eyyubi Üniversitesi'ni, 10 bin 500 kapasiteli yurdu, 4 bin 660 yeni sınıfı Diyarbakır'a kazandırdık. Tarımda Diyarbakır destekler aldı. Yapılan barajlarla, sulama göletleriyle Diyarbakır'da 204 bin dönüm araziyi suyla buluşturduk. Diyarbakır'ın içme suyu problemi vardı. Diyarbakır'ın belediye başkanı terör örgütüne destek vererek sizin paralarınızı, kaynaklarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz, gereğini de yapacağız. Her kuruşun size hizmet olarak geri dönmesi için ne gerekirse yapacağız. TOKİ 13 bin 400 konutu hak sahiplerine teslim ediyor." diye konuştu.

"Diyarbakır Türkiye'nin özetidir"

Diyarbakır'ın bereketli topraklarını suyla buluşturma hedeflerinin olduğunu ifade eden Yıldırım, "Diyarbakır demek kardeşlik demektir, Türkiye demektir. Diyarbakır Türkiye'nin özetidir. Diyarbakır'ın bereketli topraklarının tamamını suyla buluşturmak var gündemimizde. Terör örgütü Silvan Barajı'nı yaptırmamak için elinden geleni yapıyor. Her türlü engeli çıkarıyor. Ama onlar ne yaparsa yapsın, Diyarbakır bunlara papuç bırakır mı? Silvan Barajı'nı suyla buluşturacağız. Toprakları bolluğa berekete kavuşturacağız. Onlar biliyorlar ki, Silvan Barajı demek Diyarbakır'ın zenginleşmesi demek, bölünmüş yollar demek, Diyarbakır'ın medeniyet yolunda emin adımlarla ilerliyor demektir. Havaalanı demek Diyarbakır'ın dünyayla buluşması demek." şeklinde konuştu.  

Yıldırım son olarak konuşmasında Tarihi Sur ilçesindeki yapıları yeniden inşa edeceklerini belirterek, "Önümüzde güzel günler var. Yarınımız bugünden daha güzel, geleceğimiz bugünden daha aydınlık olacak. Tarihi şehir Sur'un 6 mahallesini ne hale getirdiler. Bombalarla, çukurlarla kazarak o tarihi eserlere zarar verdiler. 4 bin kardeşimizi yerinden yurdundan ettiler. Ama biz AK Parti iktidarı olarak, o yaraları sarıyoruz. Esnaflarımızın zararlarını nakti olarak ödedik. Esnaflarımızı mağdur etmeyeceğiz. Ecdadımızdan bize miras kalan Sur'un o gözbebeği yapılarını en güzel şekilde yeniden yapacağız." dedi. (M.Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel/Hamza Adiyaman-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir