• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Dünya Helal Zirvesi Aralık'ta gerçekleşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2016 yılında da Helal EXPO etkinliklerini birlikte yürütmeye karar veren GİMDES ve Discover Events firması ile imzalanan sözleşmede, Dünya Helal Zirvesi’nin 15-18 Aralık’ta İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirileceği açıklandı.

Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı'nın 7'ncisi Discover Events Firması organizasyonuyla Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES), World Halal Council (WHC) ve KOSGEB desteğinde düzenleniyor.

7. Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı'nda KOSGEB de katılım desteği veriyor. Kurum, fuara katılmak isteyen küçük ve ortak ölçekli firmalara yüzde 50 oranında geri ödemesiz destek sağlayacak.

2 buçuk trilyon dolarlık pazara ulaşıldı

Dünya genelinde 2 buçuk trilyon dolarlık pazara ulaşan helal ürün sektöründen aldığı payı artırmak isteyen üreticiler 15 - 18 Aralık 2016 tarihleri arasında HALAL EXPO 2016 İstanbul'da “Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı”nda bir araya geliyor.

Helal gıda, helal kozmetik, helal medikal ürünler, helal temizlik, hijyen malzemeleri, helal turizim, helal lojistik, helal otel, catering ve restoran, İslami moda ve tekstil, tesettür giyim ve helal finans ürün ve hizmet sektörleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Yeni iş birliklerine olanak sağlayan fuarın yurtdışı katılımcı ülkeleri arasında da Endonezya, Almanya, Amerika, Güney Kore, Japonya, Güney Afrika, Ortadoğu, Malezya ve Hollanda gibi ülkeler yer alacak.

İstanbul’da gerçekleştirilecek 7. büyük etkinlikte, Dünya Helal Zirvesi, Uluslar Arası Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı, Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünlerin fıkıh ve teknik bilimler ışığında çeşitli istişare görüşmeleri gerçekleştirilecek.

“Helal pazarın gerçekleştirilmesi için el birliği, gönül birliği yapmalıyız”

Helal Expo 2016'nın helal gıda hassasiyeti olan bütün insanları bir araya getirecek bir organizasyon olarak nitelendiren GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, “2.5 trilyon dolarlık helal pazarın gerçekleştirilmesi için üreticimiz, ihracatçımız, satıcılarımız, tüketicimiz ve kamu kurumlarımız elbirliği, güç birliği, gönül birliği yapmalıyız. Bütün ümmet el ele, gönül gönüle, omuz omuza olmak için geliniz 600 yıl İslam’a başkentlik yapmış İstanbul’da buluşalım. Son yıllarda kendine özgü trendleriyle öne çıkarak markalar oluşturan ve uluslararası arenada da yankılar uyandıran Fuara, Orta Doğu, Körfez Ülkeleri, Afrika ülkeleri, Türki Cumhuriyetleri, Avrupa ve Uzak Doğu ve Rusya Federasyonu’ndan çok sayıda satın alma yetkilisi getirilecek.” dedi.

“İslam Ümmeti artık kendi modernitesini arıyor”

GİMDES ve Discover Events firması arasında imzalanan sözleşmede sonrası yapılan açıklamada, "100 yıldır kendisine dayatılan, kendisine ait olmayan bir moderniteye mahkûm edilmiş İslam Ümmeti artık kendi modernitesini arıyor. Kaybettiği Helallerini arıyor." denildi.

“Helal ürünlerde Türkiye liderliğe en güçlü aday”

Açıklamanın devamında, “Tüm dünyada hızla yaygınlaşarak büyük bir pazar haline gelen, 7 milyara yaklaşan dünya nüfusunda 2 milyar civarında tüketiciye ulaşan helal endüstrisinde Türkiye'nin rolü artıyor. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin sektördeki rolünü daha da artıracaktır. Türkiye'nin kıtalar arasında ticareti yönlendirici konumu yalnızca İslam dünyası açısından değil, Avrupa, Amerika, Ortadoğu, Rusya ve Uzakdoğu açısından da tartışma götürmez bir noktadadır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir