• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
Beklenti Sadece Başkanlık mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa KARAKAŞ / Doğruhaber / İstanbul

Türkiye`nin ana sorunları yerinde durduğu halde tüm ülkenin sadece başkanlık meselesine kilitlenmesini gazetemize değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Said Şahin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SORUN BAŞKANLIK DEĞİL; SİSTEM SORUNUDUR

Uzun bir zamandır tartışılan başkanlık sistemini değerlendiren Sait Şahin asıl sorunun sistemden kaynaklandığını söyledi. Görünürde adı her ne kadar parlamenter sistem olsa da yürürlükte olan Kemalist sistemdir diyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye`nin öncelikli ve acil olarak 90 yıldır cari olan, kurumları teslim almış bulunan ve ülkeyi kilitlemiş olan Kemalist sistemden kurtulması lazım.”

ADALETİN TESİS EDİLECEĞİ HER MODEL KABULÜMÜZDÜR

HÜDA PAR olarak parlamenter sistemin de başkanlık sisteminin de tartışılabileceğini savunduklarını ifade eden Şahin, aslolanın adalet duygusu olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Parlamenter sistem ile olmuyorsa başkanlık sistemi de tartışılmalı ve milletin iradesine sunulmalı. Ancak bizim bu konuda odaklandığımız nokta adalettir. Adaletin tesis edileceği her model kabulümüzdür. İster parlamenter sistem, ister başkanlık veya yarı başkanlık sistemi ya da partili cumhurbaşkanı sistemi...”

BEKLENTİ SADECE BAŞKANLIK MI?

Bu ülkede başka sorunların da olduğuna bunlardan bir kısmının Kemalizm`den kaynaklandığına dikkati çeken Şahin  “Türkiye`nin tek sorunu başkanlık sorunu değil elbet, ama en önemli sorunlar bahsettiğim gibi sistem sorunu ile ilişkilidir. Mesela Kürt meselesi, resmi dil, anadilde eğitim, yeni anayasa ve anayasanın değişmez maddeleri, eğitim sorunu, yasal ve kurumsal olarak yargı sorunu...

Türkiye`nin başkanlık ve anayasa sorununun dışında Kemalist rejim kaynaklı çok ciddi sorunları var. Mesela aile yapısı dağılıyor, suç işleme oranları artıyor, cezaevlerindeki doluluk oranları çoktan limitini aşmış durumda ve ha bire yeni cezaevleri inşa ediliyor. Gelir dağılımında ve vergilendirme sisteminde adaletsizlikler var. Gittikçe artan bir işsizlik sorunu var. Devlet eli ile yaşanan zulümler ve devam eden mağduriyetler var. Toplum, özellikle de gençlik manevi değerlerden gittikçe uzaklaştı ve yetişen yeni nesil de manevi değerlerden uzak yetişiyor.” İfadelerini kullandı

HER ŞEYİN BAŞI ADALET

Yeni anayasada toplumun inancına aykırı hiçbir maddenin bulunmaması gerektiğini ifade eden Şahin adaletin sağlanması ve iyi bir eğitim verilmesi ile sorunların çözüleceğini söyledi. Şahin şöyle devam etti: “ İdare adalet üzerine ve eğitim sistemi de manevi değerler ve ahlâk üzerine inşa edilirse, mevcut pek çok sorun zaman içinde düzelir. Anayasa İslam ile barışık olacak, diğer dini, etnik azınlık gruplarının hakları garanti altına alınacak. Yazılı kanunlarda adalet sağlandığı gibi idari uygulama ve tasarruflarda da adalet sağlanacak.

KARMA EĞİTİME SON VERİLMELİ

“Eğitim konusunda her şeyden önce toplumun inanç değerlerine ve genel ahlâka aykırı müfredat temizlenmeli.” ifadelerini kullanan Şahin karma eğitime son verilmesi çağrısında bulunarak sözlerine şöyle devam etti:  “Toplumun inanç değerlerini ve genel ahlâk normlarını içeren yeni bir eğitim müfredatı hazırlanmalı. Karma eğitime son verilmeli. Yüzyıllar boyunca toplumun ıslahını sağlamış olan sivil eğitim kurumlarını ortadan kaldıran Tevhid-i Tedrisat Kanununa son verilmeli ve bu kurumların önü açılmalı, medreseler yasal statüye kavuşturulmalı ve medreselere denklik verilmeli.”

HÜKÜMETE ÇAĞRI: ISLAH ETMEZSENİZ İFSAT OLURSUNUZ

Kemalist sistemin 90 yıldır toplumu ve devleti ifsat ettiğine değinen HÜDA PAR Sözcüsü Sait Şahin hükümete seferberlik çağrısında bulundu. Şahin şöyle devam etti: “Hükümet, 90 yıldır Kemalist rejimin bütün kurumları ile seferberlik halinde ifsat ettiği devleti ve toplumu ıslah için manevi seferberlik projeleri geliştirmeli, uygulamalı. Hükümet bunları yapmadığı müddetçe Kemalist rejimle uzun süren ilişkiler ağında bırakın toplumu ve sistemi ıslah etmeyi gün geçtikçe kendisi bozulacaktır. Hükümet toplumu ıslahtan önce, devleti ıslaha gitmeli. Çünkü toplumu bozan devlettir.

DEVLETİN KENDİSİ KÖTÜLÜKLERİ YAPTIRMAKTAN VAZGEÇMELİDİR

Halkı Müslüman bir ülkede devlet eli ile işlenen bazı cürümlere dikkati çeken Şahin bir ıslahat planı olması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti: Yapılacak işlerden biri de devlet eli ile oynatılan kumarlara son verilmelidir. Ayrıca toplumu içten içe ifsat eden ve aile yapısını yıkan “zina kanunu” olarak bilinen yasa ve konu ile alakalı diğer yasalar ivedilikle kaldırılmalı.  

HÜKÜMET, AYRICA BU SORUNLARI DA ÇÖZMELİDİR

Ülkede Kemalist sistemden kaynaklı sorunlar yığınına vurguda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin hükümete düşen ödev ve görevleri şu şekilde sıraladı:

MEDYA ve SİNEMA

Toplumun, devletin temel yapısı olan, insanı bozan temel unsurlardan biri olan medyaya dair ahlâk kuralları uygulanmalı. Hükümet, medya üzerinden toplumun ıslahını sağlayacak programlar ve sinemaya yatırım yapmalı.

İŞSİZLİK SORUNU

İşsizlik sorununu çözmek için yeni istihdam alanları oluşturulmalı. Türkiye, şartları müsait olduğu halde tarım ve hayvancılıkta kapasitesinin çok altında verim elde ediyor. Yeni bir tarım ve hayvancılık politikası geliştirilmeli ve bu alanlar kalkındırılmalı. 

VERGİ 

Adil vergilendirme sistemi getirilmeli. Çok kazanandan çok, az kazanandan az kriteri gerçek manada uygulanmalı. Asgari ücretten ise vergi alınmamalı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir