• DOLAR 32.497
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2494.385
  • ...
ABD`den o fotoğrafa açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sözcü Peter Cook, Suriye'de bulunan Amerikan askerlerini YPG simgesi taşıyan üniformalarla gösteren fotoğraflarla ilgili yorumda bulunmayı reddederek, askerlerinin geçmişte de ortaklarının simgelerini taşıdığını söyledi.

O FOTOĞRAF SORULDU: YORUM YAPMAYACAĞIM

PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'nin, Rakka'nın DAEŞ'ten geri alınması için başlattığı taarruzda ABD askerlerinin YPG simgeleriyle yer aldığını kanıtlayan görüntülerin hatırlatılması üzerine Cook, bu görsellere ilişkin herhangi bir yorumda bulunmayacağını kaydetti.

ISRARLI SORULARA SKANDAL CEVAP: GEÇMİŞTE DE YAPTIK

Cook, ısrarlı sorular üzerine, "Özel operasyon kuvvetleri geçmişte de bazı ortaklarının simgeleri ve kimliklerini belirten işaretleri üzerlerinde taşımıştı" dedi.

"DANIŞMANLIK YAPIYORUZ"

Cook, operasyonların güvenliği açısından askerlerinin bulunduğu noktaları açıklamayacaklarını belirterek, şunları ifade etti:

“Askerlerin DAEŞ'e karşı savaşan güçlere danışmanlık ve yardım görevi bulunuyor. Askerler desteklerini, becerilerini ve kabiliyetlerini bu güçlerin etkinliğini geliştirmek için sunuyorlar. Askerlerimiz ön safta yer almıyor, bu savaşa öncülük etmiyor.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir