• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
Felluce iki ateş arasında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Felluce yakınlarındaki mülteci kampında çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşu Norveç Mülteci Konseyi (NRC) Irak ordusuyla diğer koalisyon güçleri, IŞİD`den geri almak için operasyon yürüttüğü Felluce kentinden kaçabilenlerin anlattıklarını aktardı.

Son 36 saatte kentten ayrılan 40 aileden biri, kaçabilmek için drenaj borusuna saklandıklarını anlattı. NRC`ye konuşan bir kadın, ailesinin beslenme ihtiyacını hurma ve Fırat Nehri`nin suyundan karşıladıklarını söyledi.

IŞİD sivillerin kentten çıkışını engelliyor

NRC Medya Koordinatörü Becky Bakr Abdulla, “Felluce`de kalırlarsa, açlıktan ölmekle karşı karşıyalar. Kaçmaya çalışırlarsa, öldürülebilirler” dedi. 6 aydır kentin sıkı kuşatma olduğunu hatırlatan Abdulla, çatışmaların kentteki kötü insani durumu anlamaya engel olduğunu söyledi.

Irak ordusu ve diğer koalisyon güçleri, Pazartesi günü IŞİD`i Bağdat`ın 50 kilometre batısındaki Felluce`den çıkarmak için operasyon başlatmıştı.

‘50 bin kişi yaşıyor`

2014`ün ocak ayında IŞİD`in kontrolüne geçen Felluce, örgütün Irak`ta ele geçirdiği ilk kent olmuştu. NRC`ye göre içme suyu, elektrik ve yakıt sıkıntısının yaşandığı Felluce`de yaklaşık 50 bin kişi yaşıyor.


Kaynak: Al Jazeera ve AFP

Bu haberler de ilginizi çekebilir